טקס פרס ישראל יפוצל ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יקבל את הפרס בטקס בנפרד שייערך במיוחד בשבילו, כך פורסם הערב (חמישי) במהדורת כאן חדשות.
לפי הפרסום, בישראל נערכו להגעתו של טראמפ לקבלת הפרס ואף אושרה תוספת תקציבית, אך טראמפ החליט שלא לבוא. בשל כך, בישראל שינו את התוכניות - מלבד צילום הטקס מראש, בישראל נערכים לערוך אירוע נוסף במועד בו טראמפ יגיע לישראל.
טראמפ לא יגיע לקבל את פרס ישראל בזמן - טקס נוסף ייערך עבורו במועד שבו יבקר בעתיד | פרסום ראשון של @gilicohen10 #מהדורתכאןחדשות עם @talberman pic.twitter.com/4vczIlpr3k
— כאן חדשות (@kann_news) April 16, 2026
בחודש פברואר האחרון, שר החינוך קיש שלח הזמנה רשמית לנשיא האמריקני. בהזדמנה נכתב כי "נוכחותך תהווה רגע בעל משמעות עמוקה עבור אזרחי ישראל וביטוי עוצמתי לידידות העמוקה והמתמשכת בין שתי מדינותינו".
טראמפ מיועד לקבל את פרס ישראל בקטגוריית "תרומה ייחודית לעם היהודי". ההודעה בדבר בחירתו לקבלת הפרס הועברה בעת פגישת נתניהו עם הנשיא ולפי גורם המעורה בפרטים הנשיא שמח מאוד.
