בזמן שהקהילה חוזרת לביתה, קיבוץ נחל עוז הודיע היום (שבת) כי בשבועיים האחרונים אותרו שני עפיפונים שחצו משטח רצועת עזה ונחתו בתוך שטח הקיבוץ. "עבור תושבי נחל עוז, מדובר באירוע חמור הממחיש כי המציאות הביטחונית לא השתנתה באופן מספק", נכתב בהודעת הקיבוץ.
אחד מתושבי הקיבוץ אמר לכאן חדשות כי עפיפון אחד נמצא בשדות ואחד שלשום בתוך הקיבוץ. אין עליהם כיתוב, אך לדבריו, כך זה התחיל בפעם שעברה ואין מקום אחר בסביבה שזה יכול להגיע ממנו. "בצה"ל אמרו לנו שבודקים את האירועים, אבל אנחנו מאוד חוששים, ולכן מתריעים על זה, לוודא שלא חוזרים לתפיסה של שישה באוקטובר", אמר.
בהודעת קיבוץ נחל עוז נכתב בנוסף כי: "האירועים הללו מתרחשים על רקע דיווחים מתמשכים על התחמשות מחדש של חמאס והתבססותו בשטח, וכן לאחר פקיעת האולטימטום הבין-לאומי לפירוז הארגון ב-8 באפריל, מבלי שהוצגה לציבור תמונת מצב ברורה לגבי ההשלכות".
"אנו בנחל עוז נחושים לבנות כאן את עתיד ילדינו, אך אנו מתריעים - חוסן קהילתי אינו צ'ק פתוח", נכתב. "הפער בין הבטחות הממשלה לבין המציאות של עפיפונים בחצרות הבתים מייצר דאגה עמוקה. כדי שנוכל להשלים את מלאכת השיקום ולוודא שהמשפחות השבות מרגישות בטוחות בביתן, ואלו שטרם שבו מרגישים בטוחים לשוב - המדינה חייבת להבטיח שמה שהיה לא יהיה עוד".
בהודעת הקיבוץ התריעו גם מפני חזרה על תפיסות עבר. "לאורך שנים האיום מעזה נתפס כמשני ביחס לאיומים אחרים, ובפועל היה זה חמאס שניצל את הפער הזה והוביל לאירוע החמור ביותר שידענו. אסור לאפשר לקונספציה כזו להתבסס שוב", לשון ההודעה.
במכתבם, קראו תושבי נחל עוז לממשלה ולמערכת הביטחון לעמוד באופן בלתי מתפשר על פירוז הרצועה וסיום שלטון חמאס, להציג תמונת מצב ביטחונית מלאה ושקופה, ולהגיב בנחישות לכל הפרת ריבונות.
קיבוץ נחל עוז, ספג מכה קשה ביותר ב-7 באוקטובר 2023, עם 16 נרצחים ו-8 חטופים.
