דו"ח מבקר המדינה העלה היום (שלישי) ממצאים מדאיגים באשר לאופן הענקת הארכות זמן לתלמידים בבחינות הבגרות. מהבדיקה עלה כי משרד החינוך לא פיקח באופן מספק על בתי הספר שאישרו את ההקלות, דבר שהוביל לחוסר אחידות בהחלטות.

לפי הדו"ח, נוצר מצב שבו שני תלמידים בעלי מאפיינים דומים שלמדו בבתי ספר שונים קיבלו החלטות שונות. לאחד אושרה הארכת זמן ואילו לאחר לא. עוד נמצא כי יותר מ-130 בתי ספר תיכוניים אישרו הארכת זמן לכ-90% מתלמידי השכבה, נתון שעורר סימני שאלה באשר לקריטריונים הנהוגים.
הנתונים הצביעו גם על פערים חברתיים - תלמידים ממעמד חברתי-כלכלי נמוך קיבלו הארכות זמן בשיעור נמוך יותר, בעוד שבקרב תלמידים ממעמד גבוה שיעור הזכאות היה גבוה יותר.
בנוסף, נמצא כי ככל שמספר יחידות הלימוד במתמטיקה היה גבוה יותר, כך עלה שיעור הזכאים להארכת זמן. הסיכוי של תלמידים שנבחנו ברמת 5 יחידות לקבל הארכה היה גבוה בכ-12% לעומת תלמידים שנבחנו ברמת 3 יחידות. השפעה זו הייתה בולטת במיוחד במגזר הערבי.
המבקר ציין עוד כי להארכת הזמן הייתה השפעה חיובית מובהקת על הישגי התלמידים, עם תוספת ממוצעת של כ-2.5 נקודות לציון הבחינה.