המשטרה הודיעה כי לוחמי מילואים של מג"ב ירו למוות הלילה (בין שישי לשבת) באחמד סעיד אל נעאמי, תושב רהט בן 50, שנמלט לאחר שהתבקש לעצור לבדיקה ותקף את הלוחמים בעת מעצרו. הלוחם שירה למוות בתושב נחקר במח"ש והושעה לשבועיים.
לפי הודעת המשטרה, הלוחמים זיהו את רכבו של אל נעאמי כרכב חשוד וסימנו לו לעצור לבדיקה. לאחר מכן, החל להימלט החשוד ברכבו ובהמשך גם רגלית, כששני לוחמי מילואים של מג"ב רודפים אחריו.
לטענת המשטרה, במהלך המרדף בוצע נוהל מעצר חשוד שכלל ירי באוויר - אך הדבר לא עצר את החשוד שהמשיך לברוח. לבסוף כשלוחמי מג"ב תפסו את אל נעאמי, הוא התנגד בכוח למעצרו "תוך תקיפת שני הלוחמים, אשר חשו סכנה לחייהם". במשטרה אומרים שבמקביל לעימות שהתפתח בין הלוחמים לאל נאעמי, הושלכו על הלוחמים אבנים ממקום סמוך. במהלך העימות, נורה ונפגע אל נעאמי על ידי אחד הלוחמים, וקיבל טיפול על ידם ועל ידי וגורמי הרפואה לפני שנקבע מותו.
ח"כ ואליד אלהואשלה ממפלגת רע"ם, אמר בתגובה לאירוע: "שוב 'חשנו סכנה לחיינו', ושוב אזרח ערבי נהרג מירי שוטרים. כשהיד על ההדק קלה מדי מול אזרחים ערבים, גם אותה גרסה קבועה מגיעה מהר מדי. הציבור הערבי דורש תשובות אמיתיות, לא גיבוי אוטומטי. אנו דורשים חקירה מיידית ושקופה של מח"ש, כולל פרסום תיעוד מצלמות הגוף של השוטרים".
