ראש מועצת ג'דיידה-מכר סוהיל מלחם נפצע הלילה (בין ראשון לשני) באורח קשה מירי ביחד עם סגנו עביד עביד שנפגע באורח בינוני.
השניים פונו למרכז הרפואי "לגליל" בנהריה בהכרה במצב יציב. מפרטים ראשונים עולה כי הם נורו כשהיו סמוך לרכב, אחרי אירוע שבו השתתפו.
פרמדיק מד"א חארת כליב שהגיע לזירה סיפר כי "ראינו גבר בן 49 שנפצע מירי כשהוא בהכרה, הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותו לבית החולים במצב בינוני בינוני. מהמקום פונה פצוע נוסף, גבר בשנות ה-50 לחייו כשהוא בהכרה וסובל מפציעות ירי קשות בגופו כשמצבו קשה".
ב-2019 בוצע ירי לעבר ביתו של מלחם ומאבטח נפצע בתקרית.
לפני כחודשיים וחצי, ראש עיריית עראבה אחמד נאסר וסגנו אנואר יאסין נורו ונפצעו באורח בינוני ביישוב. נאסר היה מאוים בדרגה 6, שזו רמת האבטחה הגבוהה ביותר הניתנת על ידי המשטרה.
"אני הייתי תחת ירי, בנס אני ניצלתי", סיפר נסאר. "הוא ירה בי גם בעמידה ובישיבה וגם כשנפלתי ארצה". ביום ראשון לפני שבועיים בעראבה שבגליל ישב נסאר במסעדה עם עוד כמה אנשים, כשלפתע התקרב לשולחנם אדם כשקסדת אופנוע על ראשו ואקדח בידו.
"אני זוכר את כל האירוע. אני ישבתי במסעדה והדבר הזה קרה באופן פתאומי", אמר. נסאר תיאר כי אדם הגיע מאחוריו, פנה אל מי שישבו עם ראש העירייה ואמר להם "תתרחקו ממנו". "הם התרחקו קצת, אנחנו לא ידענו למה הוא מתכוון, לא ראינו כלום. אני באמת הבחנתי בפתח של האקדח, אבל לא האמנתי שיהיה ירי, ולא האמנתי שיהיה ירי לעברי", תיאר. יותר מתשעה כדורים נורו לעבר נסאר, חלקם פגעו בכלי דם ברגלו ובידו. הוא הספיק לצעוק לסובבים אותו שיזמינו אמבולנס לטפל בו ובראש הוועדה העממית בעראבה, אנואר יאסין, שנורה גם הוא.
