נציב תלונות הציבור על השופטים, השופט בדימוס אשר קולה, מתח ביקורת על שופטי העליון שפסקו בשבת בנוגע לקיום הפגנה בזמן המלחמה, כך פורסם היום (רביעי) בכאן חדשות ברשת ב'.
הנציב מצא את התלונות בעניין מוצדקות ואמר כי לא הייתה כל הצדקה למהלך ולא דחיפות שהצדיקה אותו. השופט בדימוס קולה הוסיף שהיו כשלים בהתנהלות ההרכב וכי בית המשפט צריך לפעול בהתאם לערכי היסוד של מדינת ישראל. לדבריו, על השופטים לעטות שתי גלימות - גם יהודית וגם דמוקרטית.
בהרכב המדובר ישבו נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית והשופטים יחיאל כשר וחאלד כבוב. במסגרת ההתייחסות שהעביר ההרכב לנציב, הסבירו כי בית המשפט מכבד את קדושת השבת ואת האופי היהודי והדמוקרטי של ישראל.
עם זאת, השיבו, יש גם חובה לתת מענה משפטי במצבים חריגים ודחופים כאשר נשקפים סיכונים ממשיים לציבור כמו שהיה במקרה הזה, במיוחד כשהיה צורך לאזן בין חופש המחאה לשמירה על הביטחון בעת מלחמה וכשיש טענות על שימוש לא חוקי בכוח של המשטרה.
כזכור, הדיון נערך בחודש שעבר כאשר בזמן מבצע "שאגת הארי" הגבלות פיקוד העורף התירו התקהלות של עד 50 איש. מפגינים נגד המלחמה ביקשו באופן חריג לאפשר לקיים הפגנה בכיכר הבימה. לאחר דרישת בג"ץ מפיקוד העורף לגבש החלטה גורפת על קיום הפגנות, התיר אמש בית המשפט העליון לקיים התקהלות לצורך מחאה בכיכר של עד 600 איש.
