שורד השבי אלי שרעבי אמר היום (רביעי) לכאן חדשות כי מאז 7 באוקטובר לא פגש את ראש הממשלה בנימין נתניהו, וכי אינו מעוניין בכך. "אני לא מבזבז את האנרגיות שלי במקומות שברור לי שלא יצמח מהם דברים טובים. גם אם מצפים שאני אהיה איזשהו קול שייצג אוכלוסייה מסוימת - אני לא רוצה לייצג, לא נבחרתי". את הדברים אמר שרעבי בתוכנית "קובנוביק" בכאן חדשות ברשת ב'.
את סיטואציית השיחה עם ראש הממשלה תיאר שרעבי כ"נאיביות" שהוא אינו מוכן לקחת בה חלק. "זאת נאיביות לחשוב שאני אשב עם ראש הממשלה ואגיד את כל הדברים הנכונים והמדויקים. אני לא אזיז שום דבר ואני לא רוצה להיות במקום
שבו אמרתי את הדברים, הם נשמעו ועברו הלאה. אני מבזבז זמן. עדיף לי לגייס כספים למרכז "שלווה שרעבי" שאנחנו בונים באשקלון, הרבה יותר חשוב לי לעשות את כל המאמצים שם, ולהביא חיוך לילדים בעלי צרכים מיוחדים ולמשפחות שלהם. הרבה יותר חשוב לי ממפגש עם ראש הממשלה".
שרבעי ציין כי נפגש ודיבר עם שרים "מכל קצוות הקשת", אך הביע ספקנות בדבר התועלת במפגש אפשרי עם נתניהו. "מה ייצא לי מזה? אתה חושב שבאותו רגע שאני אגיד לו את זה (נתניהו) יגיד: 'וואלה, הנה אלי שרעבי אמר לי, אז אני אקים מחר ועדת חקירה'? לא, זה לא יקרה". שרעבי סיכם ואמר כי אי הקמת ועדת חקירה פוגעת במדינה: "אף אחד לא רוצה ללמוד על מנת שלא יתרחש דבר כזה בעתיד נוסף, זה מעציב יותר מאשר מכעיס".
בריאיון נשאל שרעבי לגבי תחושותיו בייחס לכך שבקרוב יצוין היום ה-1,000 מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל" מבלי שהוקמה ועדת חקירה. "מדינת ישראל תמיד הקימה ועדות חקירה על כל מלחמה שהייתה, כדי ללמוד, כדי להסיק מסקנות. וכשלא עושים את זה 1,000 יום, זה ברור שלמישהו לא נוח עם ועדת חקירה כזאת". "אני לא רוצה להימצא כל היום באיזושהי התבוססות ברגשות שליליים כמו כעס ויצר נקמה", אמר שרעבי, והוסיף כי הוא "בוחר בלהמשיך קדימה, בלהסתכל, בלבנות, בלעשות".
בתחילת השבוע הגיע שרעבי לביתו בקיבוץ בארי, ממנו נחטף בבוקר 7 באוקטובר, על מנת לבקר בו טרם הריסתו. "התחושות הן מורכבות, וכשפוגשים את השכנים שחיו איתנו במשך שנים, והחברים מתאספים. הזיכרונות והחוויות מתוך הבית ככה עולות וצפות". שרעבי סיפר כי החברות של בנותיו רצו להצטרף אליו להביט ברגע האחרון של הבית: "ואז כמובן אתה נזכר בראשון ובשלישי באוקטובר, זה ימי ההולדת של הבנות, שהבית הזה היה שוקק חיים בילדים שחוגגים לבנות עם עוגה ונרות ובלונים וצחוק וריקודים".
את הקיבוץ תיאר שרעבי כמקום שהיה "קסום ביופיו עם חיים וחדוות יצירה", אך הוסיף כי אינו מתכוון לחזור אליו. "היום הוא מקום יותר עצוב, יותר מורכב, וכאתר בנייה אחד גדול כרגע. זה ה-DNA של בארי - לקום, להשתקם, לעשות, לצמוח. לי זה פחות מתאים בסיטואציה שנוצרה. אני צריך התחלה חדשה במקום אחר, ואני בונה אותה".
שרעבי, בן 54, נחטף מביתו בקיבוץ בארי במתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר. בטבח נרצחו אשתו ליאן ושתי בנותיהם נויה ויהל. שרעבי שוחרר ב-8 בפברואר 2025, לאחר 491 ימים בשבי. אחיו יוסי נחטף גם הוא, ונרצח לאחר 100 ימים בשבי.
