שוטרת תנועה נחקרה היום (רביעי) בחשד לשיבוש מהלכי משפט והפרת אמונים במסגרת חקירה רצח בניהו רזי.
לפי הודעת המשטרה, השוטרת היא קרובת משפחתה של אחת מהחשודות בפרשה, והיא נפגשה עם שתיים מהחשודות זמן קצר אחרי הרצח ועודכנה על ידן באירוע. היא חשודה כי ביצעה פעולות "שהיה בהן כדי לשבש את החקירה בטרם נעצרו חשודים, ולמרות זאת לא דיווחה על כך לגורמי האכיפה כנדרש".
בתום חקירתה שוחררה השוטרת בתנאים מגבילים, ובהם מעצר בית למשך שלושה ימים, הרחקה למשך שמונה ימים ואיסור יצירת קשר עם המעורבים בפרשה.
עו"ד יצחק בם המייצג את השוטרת מסר בתגובה: "מרשתי מסרה גרסת חפות מלאה. אחותה של השוטרת הגיעה לביתה, בליווי חברתה, כשהיא חבולה והשתיים סיפרו כי בן זוגה של האחות וחברו כלאו אותן בדירה שכורה והתעללו בהן. לאחר שהן הצליחו לברוח, החברה של האחות הביאה לדירה את מקורביה כדי לנהל דין ודברים עם המתעללים והייתה עדה לתגרה ביניהם".
עוד מסר עו"ד בם: "ביום ראשון בבוקר, ברגע שפורסם שמו של הנרצח, השוטרת הבינה שיש קשר בין התגרה שעליה סיפרה לה אחותה לבין אירוע הרצח. השוטרת דיווחה על כך למפקדה, העבירה דיווח לקב"ט היחידה שבה היא משרתת ופעלה בהתאם להנחיותיהם. גם מח"ש אינה מייחסת לשוטרת כל פעולה אקטיבית לשיבוש החקירה. השוטרת פעלה בצורה ראויה ומקצועית, דיווחה למפקדיה מיד כשהבינה שיש לדברים שסיפרה לה אחותה קשר לחקירה המתנהלת ושיתפה פעולה באופן מלא עם חקירת מח"ש. אני בטוח שמיצוי החקירה ינקה אותה מכל חשד".
ביום ראשון נעצרו שישה חשודים במעורבות ברצח רזי, בן 19 מגבעת זאב, שנרצח בשכונת נחלאות בירושלים.
העצורים הם חמישה חשודים כבני 18-16, בהן נערות, וצעירה בגירה שלפי החשד סייעה למעורבים, אך לא הייתה מעורבת ברצח עצמו. נציג המשטרה אמר בדיון הארכת המעצר של החשודה המרכזית כי הרצח תוכנן מראש כנקמה על ידי החשודות, שהיו נתונות לאלימות קשה מצד הנרצח והפצוע.
הבוקר נודע כי אחת מהצעירות החשודות במעורבות ברצח היא שילת חוטה, בת 19 מבאר שבע. בפרשה עצורה גם לינור ששון שהשתחררה לאחרונה מהכלא לאחר ריצוי עונשה בפרשת הונאה וסחיטה באיומים.
