מהומות פרצו הערב (שני) בהפגנת חסידי גור בכניסה לכלא הצבאי כלא 10 בבית ליד. גדר בכניסה לבסיס פורקה על ידי המפגינים. במקום נרשם דוחק גדול, ומנהיגי הציבור ניסו להרגיע את המתפרעים. ארבעה חסידים טופלו בעקבות התייבשות, ואחד נפגע מגז מדמיע שהתיז עליו חייל המשטרה הצבאית.
חבר הכנסת יצחק גולדקנופף צעק במיקרופון: "העסק קורס! יש כאן פיקוח נפש". האדמו"ר מגור רבי יעקב אריה אלתר הגיע גם הוא למקום, אחרי שהודיע לחסידיו כי הוא מתכוון להשתתף מעתה בהפגנות בכל פעם שצעיר חרידי ייעצר בשל עריקות.
תיעוד מההפגנה בבית ליד:
מדובר בהפגנת כוח משמעותית של החסידות, שכן האדמו"ר בן ה-87 לא נוהג לצאת מביתו לעיתים קרובות, ואמירתו מבטיחה מנוף לחץ משמעותי מול הצבא וגיבוי ישיר לעריקים.
במקביל להפגנה בבית ליד חסמו מפגינים חרדים צירי תנועה בירושלים. בהודעת המשטרה נאמר כי המוחים הפרו את הסדר ברחובות בר אילן, שדרות חיים בר-לב וכן בשכונת יהודה הנשיא בבית שמש. "מפירי הסדר משליכים חפצים, חוסמים צירי תנועה וכלי רכב, ומסרבים להישמע להוראות הכוחות במקום", נמסר.
תיעוד מירושלים:
כמו כן, עשרות חסידי גור הגיעו לאזור כיכר המדינה בתל אביב, במטרה להפגין בסמוך לביתה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה. המפגינים הגיעו למרות ניסיונות בהנהגת החסידות לבטל את ההפגנה, קראו קריאות והניפו שלטים. עימותים אלימים נרשמו בין חלק מהמפגינים לבין תושבי השכונה, וביצים אף הושלכו מחלונות בניינים סמוכים.
ביום חמישי האחרון חסמו חרדים מהקבוצה הקיצונית "הרצ"פניקים" המשוייכת לפלג הירושלמי את כביש 4 באזור מחלף גהה-מחלף גבעת שמואל ובני ברק. לאחר מכן נערכה הפגנה של חסידי צאנז מול כלא 10 בהשתתפות האדמו"ר ורבנים, במחאה על מעצר שני עריקים מהחסידות.
ההפגנות נערכות בצל צו ההקפאה שהוציא בג"ץ לחוק הפסקת מעצרי העריקים שהועבר בבליץ החקיקה של הקואליציה. על פי הצעת החוק שהוקפאה, מעצרם של תלמידי ישיבות שתורתם אומנותם היה אמור להיות מוקפא עד 30 בנובמבר, לאחר הבחירות לכנסת. גורמים משפטיים אמרו לכאן חדשות כי החוק צפוי להתבטל ולא להיכנס לתוקף לפני הבחירות.
