תמר דדון, אימו של הלל בן השבע שנרצח אתמול בבית סבתו בבית שמש, שוחחה היום (שלישי) עם כאן חדשות ברשת ב' וסיפרה על בנה: "הוא סמיילי, הוא ידע הכל, הוא ילד של ספרים, של פאזלים. יש לי ילד בסיירת צנחנים. הוא בא לבקר ליום הולדת, עשה לי הפתעה. איזה הפתעה, הוא בא ללוויה".
האזינו לריאיון מתוך "בחצי היום" בכאן חדשות ברשת ב'
תמר סיפרה על שאירע אתמול כי היא התארגנה לקיום מסיבת יום ההולדת לבנה. "יצאתי לקנות כמה דברים, ולהצביע בקלפי של הליכוד. בקלפי קיבלתי טלפון - 'תטוסי לבית של שלומי, יש דקירות', לא הבנתי שזה הילדים". תמר סיפרה כי היא פחדה שמדובר באירוע לאומני, אך הבינה לאחר מכן שלא, וכי מדובר באדם צעיר מעורער בנפשו: "הוא כיבה לנו את הילד המתוק הזה", אמרה.
"בעלי ראה אותו כבר ואמר לי 'תכיני את עצמך, הוא נדקר באזור קשה', הגענו לבית החולים וכשהרופא נכנס קבעו את המוות", אמרה תמר, שהעידה כי היא לא מכירה את החשוד במעשה.
על הבוקר שלפני האירוע הקשה, אמרה "באותו בוקר הוא נפרד ממני בחיבוק, ושכבנו עשרים דקות במיטה, שזה בחיים לא קורה. את יודעת, חופש - הם קמים לסוני, לטלוויזיה, למסך".
באותו האירוע נדקר גם בן דודו בן הארבע ונפצע באורח קשה. היום הוא שיתף את משפחתו בשאירע ממיטת בית החולים הדסה עין כרם.
על פי החשד, החשוד ברצח מעורער בנפשו והוא מתגורר סמוך לבית שבו גרה סבתם של הילדים, שם בילו הלל ובן דודו.
היום הוא הובא לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בירושלים, שם הוחלט להאריך את המעצר בשבעה ימים. כמו כן, הוטל צו איסור פרסום על פרטי החקירה ועל כל פרט העלול לזהות את החשוד עד 21 באוגוסט בשעה 10:00.
אחיה של תמר הוא זה שמצא את הילדים במצב הקשה, והזעיק את כוחות ההצלה לאחר הדקירה. בני הדודים שנדקרו אותרו במגלשת מים מתנפחת בה שיחקו.
"הגענו לזירה מזעזעת, היה בחוץ המולה רבה", סיפר חובש מד"א שהגיע למקום. "הובילו אותנו לשני הילדים שסבלו מפציעות קשות בגופם".
