תא"ל במיל' צבי (צביקי) טסלר, יו"ר קיבוץ ניר עוז, התייחס לחשש מהסלמה במצב הביטחוני בעוטף והטסת העפיפונים והבלונים מהרצועה: "אני חושב שמי שמתייחס למצב של עכשיו כשקט - טועה, הבלונים זה עניין אחד. אני לא מאלה שייתן עצות לצבא, אני מסתכל על התוצאה הסופית".
טסלר הוסיף כי המצב לא יכול לחזור למה שהיה: "אם המדינה חפצת חיים ורוצה לבנות את העוטף, תופעות כאלה הן בלתי נסבלות", והדגיש כי אי אפשר להכיל את טרור העפיפונים: "זה לא מספיק בטוח, לא משנה מה העפיפון נושא עליו. זו עצם העובדה שהוא חדר, שהגבול לא סגור ולא מגן על היישובים. ההתיישבות בעוטף שומרת על כל מדינת ישראל".
"רוב תושבי ניר לא חזרו עדיין לקיבוץ", ציין טסלר. "יש עתירה שהגישו שלושה קיבוצים על מנת שהמדינה תיתן מענה לטובת התושבים שלא מסוגלים לחזור - לתת להם מרקם חיים שנגזל להם במקום אחר, כי המדינה לא הייתה שם והמדינה צריכה לתת להם מענה".
"לא חשבתי שייקח כל כך הרבה זמן להשתקם", אמר. "אנחנו לא מתייאשים, קיבוץ ניר עוז ישגשג כדי שמשפחות חדשות יבואו. יש רבים שמתעניינים. אנחנו לא יכולים להציע מבנים להתגורר בהם כי רוב הבתים שאפשר לגור בהם מאוכלסים".
על אף הפעילות לשיקום הקיבוץ, טסלר הדגיש כי רבים מאנשי ניר עוז כבר לא מסוגלים לשוב לשם: "ברור לי שרבים לא יוכלו לחזור, אחוזים גבוהים שלא יוכלו לחזור בגלל התופת שהם עברו שם. זה לא קשור למצב הביטחוני של עכשיו וזה לא קשור לקצב, למשאבים ולכסף".
"אמא שלי הגיעה מאושוויץ, לשם היא לא הייתה יכולה לחזור, נקודה", הוסיף. "ויש אנשים שלא יכולים לחזור. אולי היו רוצים, אבל הם לא מסוגלים. את הדבר הזה צריך לקבל, וזה לא קשור לכמה מהר בונים ולכמה יפה בונים ולכמה ירוק יהיה הדשא. זה קשור באמת ליכולת לחזור למקום שחווית בו תופת שלא תיאמן".
