השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר טען הערב (רביעי) כי מפכ"ל המשטרה דני לוי נשלט על ידי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה. בן גביר אמר את הדברים בהתייחס למשבר מול לוי, אשר לטענת השר אינו נסוב סביב עיכוב תקציבים למשטרה. "המחלוקת הינה על מינויים בזמן בחירות, ועל העובדה כי המפכ"ל נשלט על ידי היועמ"שית".
בהודעה שפרסם השר נטען כי המפכ"ל פועל בהוראת היועמ"שית, שדורשת ממנו לקדם מקורבת שלה. "לא אאפשר שהיועמ"שית העבריינית תנעץ את טלפיה במשטרת ישראל ותכתיב למפכ"ל מינויי מקורבים. בוודאי לא מינויים תמוהים בערב בחירות, בניגוד לכל כללי מנהל תקין", לשון ההודעה.
בתחילת השבוע פרסמנו כי בן גביר מעכב של 333 מיליון ש"ח מקופת האוצר שאמור להגיע למשטרה ונמצא כעת במשרד לביטחון הפנים. מדובר בתקציב שאושר כבר לפני חצי שנה לרכש ניידות משטרה לשטח. הכסף עובר ממשרד האוצר למשרד לביטחון לאומי ומשם למשטרה. העיכוב בהעברת התקציב מעכב את החלפתן של ניידות ישנות ואת רכישתן של חדשות, מאחר שגם הליך הרכש לוקח זמן.
כאמור, עיכוב התקציב מגיע בצל עימות פומבי מול לוי, אשר במסגרתו השר לא הגיע היום לטקס המצטיינים המשטרתי.
גורמים בלשכת המפכ"ל אומרים כי מדובר ברכש קריטי לתפקוד שוטף של המשטרה וכי עיכוב התקציב מעכב את הרכש עצמו שגם הוא אורך זמן רב והתנהלות בן גביר פוגעת במשטרה. אתמול פורסם במהדורת כאן חדשות כי גורמים במשטרה אמרו ש"ההתנהלות של בן גביר פוגעת בשוטרים ומחלישה את המשטרה". לדבריהם, "השר יוצר 'ציר עוקף מפכ"ל' להעברת תקציבים, כאשר התקציב לניידות חדשות אושר לפני חצי שנה והרכבים הוקצו לתחנות ושוטרים על פי תיעדוף מקצועי אחרי עבודת מטה".
