שוש דבי, אימו של עמי יוגב בן ה-46 שנעדר בהר האולימפוס ביוון, אמרה היום (רביעי) לכאן חדשות ברשת ב' כי מדובר ב"טרק" הראשון שאליו יצא בנה, וכי בשל העובדה שלא רכש ביטוח לא מתבצעים אחריו החיפושים הנדרשים.
בריאיון בתוכנית "בחצי היום" סיפרה דבי כי בנה טס ליוון ביום שלישי בשבוע שעבר כדי לחפש עבודה במדינה. "הוא הגיע ליוון ויצר איתי קשר. אמר שהוא שכר רכב ושהוא מתכוון בינתיים לטייל ורק אז לחפש אופציה של עבודה", אמרה.
"ביום שבת הוא הודיע לי שהוא מגיע לאולימפוס ומתכוון לטפס על ההר. הוא שלח לי תמונה ראשונה מהתחנה הראשונה בטיפוס, ואז אמר שהוא נשאר לישון שם. למחרת בבוקר הוא הודיע לי שהוא ממשיך לתחנה השנייה, וגם משם שלח לי תמונה לפני שהמשיך לעבר הפסגה", סיפרה.
האזינו לריאיון המלא
לדבריה, עמי הגיע למקום לבד, ומעולם לא יצא לטרק לפני כן. "הוא טייל בכמה מקומות בעולם, אבל זו הפעם הראשונה שבה הוא יוצא לטרק".
"ביקשתי שמאוד ייזהר, כי אני לא כל כך מתלהבת מכך שהוא לבד. הוא אמר לי 'אל תדאגי, הכול בסדר, אני יודע מה אני עושה", הוסיפה. האם, לדבריה, ביקשה מבנה לרכוש ביטוח לטיול, אך הוא השיב "אני לא צריך ביטוח, הכול בסדר".
אל הריאיון הצטרף גם סיוון זמיר, מנכ"ל אתר "יוון והאיים", שיצא אל האזור כדי להתנדב לחפש את יוגב. "תוך כדי שהגעתי למקום יצרתי קשר עם החבר'ה שמנהלים את הבקתות על ההר וללקט מהם מידע", סיפר. "הייתה אינדיקציה ממישהו שאמר שראה אותו באחת מהבקתות ביום ראשון בצהריים, אבל זה נשמע לי לא כל כך מתאים ללוחות הזמנים".
זמיר הדגיש כי האזור נחשב מסוכן, ובעיקר הירידה מההר. "האולימפוס הוא הר מאוד מסוכן, מהמסוכנים ביותר ביוון, והרשויות לא מאבטחות מספיק את המסלולים. חלק מהם כוללים הליכה על מצוק בשביל מאוד צר, ולכן תמיד ממליצים לטפס עם מדריך או בקבוצה של מטיילים", הסביר, "ההר הזה לא מרחם, לצערנו".
לדברי זמיר, משטרת יוון בסיוע כוחות חילוץ ויחידה מיוחדת של רחפנים נמצאות בשטח כבר מאמש. "כמובן שאם היה לו ביטוח פרטי אז יכול להיות שדברים היו קורים מהר יותר", אמר זמיר. "כשזה מתנהל דרך גופים שקשורים ליוון ואין מישהו בישראל שמנהל ומזרז אותם הדברים קצת יותר מסובכים ולוקח יותר זמן לקבל מידע", אמר.
