עד גיל 12 הלכה נחומי יפה עם אביה לבית הכנסת, הילדה היחידה בעזרת הגברים החסידית, עד שגורשה משם. "אם אני רוצה משהו, אני עושה את זה ולא מתחשבת", היא אומרת. בגיל 34 הגיעה לספרייה הלאומית כדי לכתוב תוכנית לימודים חדשה לבנות החרדיות, ראתה את הסטודנטים בקמפוס והרגישה ש"גנבו לי את שלי".
מאז למדה בסתר באוניברסיטה, הגיעה לפרינסטון ולהרווארד, ועכשיו היא מתמודדת לכנסת. איך מגיעים משכונת סורוצקין הסגורה בירושלים לאקדמיה, והאם אפשר להגיע משם גם לכנסת, בלי לוותר על הזהות החרדית?
האזינו לפרק חדש בהסכת האקטואליה "עד הקצה":
בפרק של "עד הקצה" משוחחת קרן נויבך עם ד"ר יפה, חוקרת החברה החרדית מאוניברסיטת תל אביב. היא מספרת על החמ"ל החרדי שהקימה אחרי 7 באוקטובר ועל הנתק שגילתה בעקבותיו, ועל המאבק סביב הגיוס. היא מספרת גם על המחיר האישי ששילמה, כשמפקחת במערכת החינוך החרדית אמרה לה: "את הסיוט שלנו".
