נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא היום (ראשון) דברים בגנות התבטאותו של אלוף משנה במילואים זאב רז. "כשאני רואה שמאיימים על ראש ממשלה ברצח, ברצח! אני אומר לעצמי אנחנו לא מבינים שהאלונקה תיפול באחת. זה דבר הרי נורא שחייב להסיר אותו בכל דרך ולמחוק את הכתם הזה, אסור להשתמש בכלל בביטויים כאלו בדיון", אמר הנשיא. "הדיון הזה מתלהט למקומות מסוכנים, ואני קורא מכאן לכל מי שעוסק בויכוח: תעצרו רגע, תנשמו", הוא הוסיף.
הנשיא הרצוג על ההסתה נגד נתניהו: "כשמאיימים על רה"מ ברצח, אנחנו לא מבינים שהאלונקה תיפול באחת. זה דבר נורא שחייב להסיר בכל דרך ולמחוק את הכתם הזה. קורא לכל מי שעוסק בוויכוח - תעצרו רגע ותנשמו"@AmichaiStein1 pic.twitter.com/pYNyNKrfIC
— כאן חדשות (@kann_news) February 5, 2023
מוקדם יותר היום נפתחו חקירות נגד אל"מ במיל' רז ועורך הדין דוד חודק ביחידה להב 433 של המשטרה בחשד להסתה ואיומים. רז נחקר במשך ארבע שעות והוא שוחרר לביתו בערבויות מתאימות. מוקדם יותר בלשי להב 433 לקחו את מחשבו הפרטי של הטייס לשעבר תחת צו חיפוש. חודק נחקר במשרדי היחידה משעות אחר הצהריים.
לדברי עורך הדין דניאל חקלאי, סנגורו של רז, המשטרה מסרה הודעה לתקשורת בדבר סיום החקירה של מרשו לפני שעדכנה את אשתו ואותו. בנוסף מסר כי "הודעה זו מפרטת תנאי שחרור שטרם נמסרו לזאב ולי". דברים אלה, הוסיף, מצטרפים לכך שהמשטרה פרסמה אתמול על פתיחת החקירה לפני שעדכנה את רז ומבלי שזומן ללהב 433. לסיכום אמר עורך הדין חקלאי כי "התנהלותה הכללית של המשטרה בפרשה זו מטרידה מאוד".
עורך הדין חקלאי אמר במהדורת חמש בכאן 11 כי רז מבין שמדובר בטעות חמורה ושהוא מכה על חטא. לצד זאת, אמר, "הוא מבקש להזכיר למשטרה שמדובר באכיפה בררנית. רואים מדי יום הסתה מפורשת כנגד היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה". חקלאי הוסיף: "רק לפני חודש אמר בנו של ראש הממשלה יאיר נתניהו, ומעולם לא חזר בו, שצריך להעמיד לדין את הפרקליטים שהגישו כתב אישום כנגד אביו בגין בגידה ושהעונש הוא כמובן מוות".
בפוסט שפרסם רז ביום שישי נכתב: "מפליאה אותי מתינות הניסוח של חודק (עורך הדין שאמר שישתמש באש חיה). רק התגוננות בנשק? פאסיביות? כוסות רוח למת. אם יקום ראש ממשלה ויטול לעצמו סמכויות דיקטטוריות, ראש הממשלה הזה הוא בן מוות, פשוט כך, יחד עם שריו ועושי דברו. גם לנו צריך להיות דין רודף. דין הרודף שלי אומר: אם על ארצי השתלט אדם, זר או ישראלי, ומנהיג אותה באופן לא דמוקרטי חובה להרוג אותו".
הטייס לשעבר מחק את הפוסט וכתב באחד חדש: "הפוסט שהעליתי כאן עם המילים 'דין רודף' היה ציטטה של אדם שחזר בו, ומחקתי אותו. אינני מזדהה עם פוסט זה ועם רוח הדברים".
חקירתו של חודק מגיעה לאחר שאמר ביום רביעי שעבר בכנס של לשכת עורכי הדין כי "ישתמש באש חיה - אם תהיה פה דיקטטורה", בהתייחסו לרפורמה המשפטית. רז, טייס שהשתתף בתקיפת הכור בעיראק, כתב ביום שישי בפייסבוק: "אם יקום ראש ממשלה ויטול לעצמו סמכויות דיקטטוריות, ראש הממשלה הזה הוא בן מוות".
עורך הדין חודק התנצל בריאיון טלוויזיוני ראשון בתוכנית "הכול פוליטי" בכאן 11 אמש ואמר כי "דברי פורשו לא נכון". בריאיון לקרן אוזן הסביר כי הוא מתנגד לאלימות וכי יש להילחם ברפורמה "בכל דרך חוקית". אלוף משנה רז מחק את הפוסט לאחר יותר מ-24 שעות ולאחר שבליכוד הגיבו לדברים. לדבריו, הוא ציטט אדם אחר ואינו מזדהה עם הכתוב.
עו"ד חודק מגיב לדבריו על הרפורמה המשפטית, שנגדה אמר שיאבק גם בנשק: "אני מצטער על כך שדברי פורשו לא נכון, צריך להיאבק בתוכנית בכל דרך חוקית. החקירה נגדי - פוליטית לחלוטין" @kerenu9 #הכול_פוליטי pic.twitter.com/wRyVNRUxmR
— כאן חדשות (@kann_news) February 4, 2023
ראש השב"כ רונן בר שוחח עם המפכ"ל יעקב שבתאי אמש וציין כי בימים האחרונים מזוהה עלייה בהיקף וחומרת התבטאויות פומביות, בדגש על הרשתות החברתיות, אשר יש בהן קריאה לפגיעה פיזית ולפעילות אלימה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ונבחרי ציבור נוספים. השניים סיכמו כי מערכת אכיפת החוק תנקוט במדיניות של אפס סובלנות כלפי מי שיסית לאלימות או יקרא לפגיעה באישי ונבחרי ציבור וכן כלפי מי שיקרא לפגיעה במפגינים.