הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ התייחס היום (חמישי) בריאיון לסולימאן מסוודה למחאת אנשי המילואים נגד הרפורמה המשפטית. בריאיון ששודר בתוכנית אורי ושרון בכאן 11 אמר כי הם נחושים להצליח להגיע להידברות והסכמה רחבה. הוא הוסיף: "אני נמצא במקום שצריך להראות למששלה שהיא מאבדת את השליטה במדינה. המדינה זה אנחנו, האנשים שעובדים, משרתים, משלמים מיסים ומחזיקים על כתפיהם את כל הטפילים".
הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ ל-@SuleimanMas1 על המחאה נגד הרפורמה המשפטית: אנחנו נחושים להצליח להגיע להידברות והסכמה רחבה. מדינת ישראל זה אנחנו, האנשים שעובדים, משרתים, משלמים מיסים ומחזיקים על כתפיהם את כל הטפילים. אני תומך בשביתה, אבל לא בשלה העת להחרים הגעה למילואים#שרוןואורי pic.twitter.com/cT11TXrfZi
— כאן חדשות (@kann_news) February 9, 2023
בחשבון הטוויטר של מפלגת הליכוד הגיבו לדבריו של חלוץ ותקפו בחזרה: "לא נקבל הטפות מוסר מרמטכ״ל כושל שהיה עסוק בלמכור את המניות שלו ערב מלחמה במקום לדאוג לביטחון ישראל".
כמה עשרות מפגינים חסמו היום את כביש 1 לכיוון ירושלים וגרמו לעומסי תנועה. במקביל, הורים ותלמידים בכל רחבי הארץ התאספו הבוקר סמוך למוסדות חינוך והפגינו נגד הרפורמה המשפטית תחת המסר: "אין חינוך בלי דמוקרטיה".
מפגינים נגד הרפורמה המשפטית חוסמים את כביש 1 סמוך למחלף חמד | פרטים נוספים >>> https://t.co/HawbC9SEOA@SuleimanMas1
— כאן חדשות (@kann_news) February 9, 2023
צילום: שריונרים להגנת הדמוקרטיה pic.twitter.com/WiV40Fyxcd
עשרות מוחים חסמו את צומת הכפר הירוק, ומפגינים התאספו, בין היתר, גם בכמה מוקדים בתל אביב וברמת גן, וכן בכפר סבא ובמועצות האזוריות אשכול, גזר וברנר. בהמשך היום מתוכננת שיירת מחאה על כביש 1, והפגנות מחוץ לבתים של ראש הממשלה בנימין נתניהו בירושלים ובקיסריה.
הורים מפגינים הבוקר במספר מוקדים ברחבי הארץ מול מוסדות חינוך נגד הרפורמה המשפטית. בתיעוד - מוחים חוסמים את צומת הכפר הירוק | לכל הפרטים >>> https://t.co/eF91Q4tnRU@lirankog pic.twitter.com/EilYJWS8qT
— כאן חדשות (@kann_news) February 9, 2023
כוחה של מחאה - עוד יום | האזינו
ההפגנות היום מגיעות במקביל לקריאת ראשי המחאה נגד הרפורמה המשפטית שהכריזו באמצע השבוע על שביתה שתתקיים ביום שני הקרוב. מובילי המאבק קוראים לעלות באותו יום לירושלים ולהפגין מול הכנסת, במקביל להצבעה על הסעיפים הראשונים של הרפורמה. בנוסף, צפויות לתקיים מחאות בערים המרכזיות.
בד בבד, כ-500 מורים קוראו לראשי האיגודים המקצועיים שלהם לתמוך במורים שירצו לשבות ביום שני בשבוע הבא, במסגרת המחאה במשק על הרפורמה המשפטית. היוזמה לפנות למנהיגי הסתדרות המורים וארגון המורים העל יסודיים באה מפורום חינוך לזכויות אדם של האגודה לזכויות האזרח.
ממטה המאבק נמסר: ״התכנית של נתניהו להעביר במחטף את חוקי הדיקטטורה תיתקל בעם ישראל, נחוש מתמיד לשמור על עצמאותו. אנו קוראים לאזרחים והאזרחיות להודיע כבר היום למקומות העבודה שלא יעבדו ביום שני ויצאו לרחובות. זהו המאבק החשוב מקום המדינה - המאבק על עצמאותה של ישראל כיהודית ודמוקרטית״.