אחרי יום של שביתה אמש (חמישי) בשלטון המקומי, השביתה שתוכננה גם להיום בוטלה והלימודים יתקיימו כרגיל. עם זאת, השלטון המקומי שוקל להשבית את שאר השירותים. במקביל, הפערים בין משרד האוצר לארגון המורים הולכים וגדלים. בארגון המורים דורשים להעלות את שכר המורה המתחיל ב-30% - מכ-8,000 ל-12 אלף שקלים בחודש. באוצר מוכנים להעלאה של כ-15%, שהם תוספת של 700-600 שקלים בחודש.
פרסום ראשון | משבר במערכת החינוך: פערים גדולים בין משרד האוצר וארגון המורים. @lirankog על דרישות המורים #חדשותהערב pic.twitter.com/I1qKFQpfBN
— כאן חדשות (@kann_news) February 23, 2023
בנוסף, בארגון המורים דורשים להעלות גם את שכר המורה הוותיק ב-30%. משרד האוצר מסכים להעלאה של 2% בלבד, שהם תוספת של 700-300 שקלים בחודש. בתמורה להעלאות השכר, האוצר דורש לבטל את משרות האם למורות ומשרות הגיל, המאפשרות למורה מעל גיל 55 ללמד פחות שעות. הפער התקציבי בין הצדדים בעלות הסכם השכר המתגבש עומד על כשני מיליארדי שקלים. בעקבות הפערים הגדולים, בשבוע הבא יחליט ארגון המורים אם לחדש את העיצומים.
השביתה אמש התקיימה בשל הדרישה של מרכז השלטון המקומי ממשרד האוצר בהסדרת שכר הסייעות, התחייבות לתקצוב הכיתות החסרות וביטול קרן הארנונה. מוקדם יותר, השלטון המקומי עדכן את ראשי הרשויות כי אכן תהיה שביתה. עם זאת, בשלטון המקומי גם עדכנו כי תשובה סופית תינתן בשעות הערב.
במקביל, משרד האוצר וההסתדרות הוציאו הודעה משותפת, לפיה נראה כי ייתכן ותהיה פריצת דרך שתביא להפסקת השביתה בשלטון המקומי. בהודעה נכתב: "המשא ומתן בין האוצר להסתדרות בעניין הסכם המסגרת במגזר הציבורי, הכולל גם את הסייעות, נמשך כל העת. הצדדים נפגשו בשבוע החולף, נפגשים גם ברגעים אלו וייפגשו ביום ראשון במטרה להביא להסכם בהקדם האפשרי. רפורמת הסייעות המתגבשת הינה תוצאה של עבודת מטה ארוכה ואיננה מושפעת מצעדים כאלו ואחרים של גורמים נוספים".