אחד מבכירי הציונות הדתית, הרב צבי טאו, נחקר היום (ראשון) ביחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433, בחשד לביצוע עבירות מין. החקירה החלה לפני כשלושה חודשים בחקירת תלונות נגד הרב. מהמשטרה נמסר כי היום, לאחר ביצוע פעולות חקירה רבות, זומן הרב לחקירה באזהרה במשרדי היחידה. בסיום חקירתו שוחרר בערבויות. טאו נחקר במשך שלוש שעות ושיתף פעולה בחקירה.
הרב צבי טאו עומת היום במהלך חקירתו במשטרה עם נחמה תאנה, אחת משתי המתלוננות נגדו. טאו הכחיש בעימות את טענותיה של תאנה, ובחדשות הערב בכאן 11 פורסם כי החשדות נגדו לא התחזקו.
הרב טאו נחקר באזהרה בחשד לעבירות מין. @moyshis על העימות שנערך בין הרב ואחת המתלוננות#חדשותהערב pic.twitter.com/6jZYYq7a2F
— כאן חדשות (@kann_news) March 5, 2023
בסוף חודש דצמבר 2022 מתלוננת האשימה את הרב טאו באונס, לכאורה, שבוצע לפני כ-40 שנה בבית הרב בירושלים. ביוזמה של אחד הרבנים, האישה נתנה עדות לפני מצלמה ביתית, ובה היא גוללה סיפור מפורט על אונס לכאורה. כמה חודשים לפני כן, פרסמה אישה פוסט ובו טענות כי הרב טאו פגע בה מינית, מאז גם הפגינה בדרישה לחקור את הדברים.