יפעת אייל עובדת בספארי ברמת גן, נחשפה היום (חמישי) לראשונה למצלמות כאן 11, בתוכנית הזמן הירוק עם יפעת גליק, על פרשת ההטרדות המיניות. "הרגשתי שאין לי לאן לברוח, אם אני עוצרת אותו כאן ועכשיו יכול להיות שבעל החיים לא יקבל טיפול. התביישתי. הרגשתי בושה", סיפרה העובדת.
על אחת מהפעמים הרבות בהן הוטרדה מוטרינר הספארי יגאל הורביץ, שיתפה יפעת על הפעם שנסעו יחד לטפל בבעל חיים. "יצאתי איתו לסוואנה בטנדר לבד. הוא סיפר לי איזה דברים סוטים אפשר לעשות ברכב. הרגשתי שאין לי לאן לברוח, אם אני עוצרת אותו כאן ועכשיו יכול להיות שבעל החיים לא יקבל טיפול. התביישתי. הרגשתי בושה", אמרה יפעת.
"היינו צריכים לטפל בבע"ח ונסענו לבד בטנדר. הוא דיבר על כמה פעילויות סוטות אפשר לבצע ברכב. לא היה לי לאן לברוח, אם הייתי עוצרת אותו, בע"ח לא היה מקבל טיפול": יפעת אייל עובדת בספארי נחשפת לראשונה ומספרת ל-@ifatglick על אחת מהפעמים הרבות בהן הוטרדה ע"י יגאל הוטרינר #הזמן_הירוק pic.twitter.com/gvU9k6cvcu
— כאן חדשות (@kann_news) April 20, 2023
פעם נוספת, בה נפגשה עם יגאל, הייתה הפתעה מוחלטת בשבילה. "יום אחד יצאתי מהמקלחת ולמזלי התלבשתי בתוך תא המקלחון הקטן, ולא בחוץ. כשיצאתי ראיתי את יגאל מולי. הוא נבהל מההלם שלי. שאלתי 'יגאל מה אתה עושה פה?' הוא ענה לי 'אני מחפש את השירותים'. יש לו שירותים משלו 20 מטר ממשרדו", סיפרה יפעת.
לאחר מקרה זה, ועוד מקרים דומים היחסים של יפעת עם יגאל השתנו, "כשהיו שולחים אותי להתייעץ איתו, הייתי מתחמקת או מבקשת ממישהו שיבוא איתי - הרגשתי ממש מוטרדת ולא רציתי להיות איתו לבד", הסבירה יפעת. על השאלה האם להתלונן השיבה העובדת: "לא יכולתי להתלונן עליו. יעדיפו להעזיב אותי ורק לנזוף בו מאשר לטפל בבעיה", ענתה.
יפעת עובדת בספארי יותר מ-15 שנה, ולדבריה, התחושה במקום עבודתה תמיד הייתה "פתוחה ואולי שוביניסטית". עוד הסבירה כי "ההערות המיניות של יגאל ידועות לשמצה. חווית איתו מגמת עלייה. הבדיחות הגסות והחיבוקים במסגרת העבודה, לא גרמו לי להרגיש מוטרדת. עד שהוא תפס אותי במסדרון אחרי הגירושין".
בנוסף, דירקטוריון הספארי אישר את מינויו של שופט/ת מחוזי בדימוס לבחינת פרשת ההטרדות המיניות בספארי. עוד הוחלט כי ועדת הביקורת, בראשות יו"ר הוועדה עורכת דין קרן שוחט, ירכזו את כל שאלות חברי הדירקטוריות בעניין התנהלות הספארי, והטענות אשר הועלו בחשיפת כאן 11.
תגובת שגית ויגאל הורוביץ לפרסום: "היה לנו ברור שנשלם מחיר אישי קשה. אבל למען בעלי החיים, והעובדים בספארי, אנו מוכנים לכך ושמחים שהנושא עלה לסדר היום. אני מברכים על ההחלטה למנות ועדת בדיקה שתבחן את התנהלות הספארי בארבע השנים האחרונות, על כל המשתמע מכך".
שגית ויגאל הורוביץ מסרו בתגובה לתחקיר: "הספארי בעבורנו הוא הרבה מעבר למקום עבודה. הוא היה לנו בית ומשפחה והעבודה בגדר שליחות. היה לנו ברור שנשלם מחיר אישי קשה ולמען בעלי החיים אנו והעובדים בספארי אנו מוכנים לכך ושמחים שהנושא עלה לסדר היום הציבורי.
"כמו כן, אנו מברכים על כך שמצב הספארי (הן מבחינה ארגונית והן מבחינה משפטית) עלה לסדר היום הציבורי המקומי והארצי, ואנו מקווים ומאמינים שוועדת הבדיקה שתמנה עיריית רמת גן תחתור לחקר האמת בכלל הנושאים, ובכך תציל את מורשת הספארי. אנו מברכים על ההחלטה למנות ועדת בדיקה שתבחן את התנהלות הנהלת הספארי בארבע השנים האחרונות (על כל המשתמע מכך) וגם על הגשת התלונה במשטרת תל אביב מטעם צד שלישי.
"לדברי הבלע של מנכ"ל הספארי ושלוחיו תחת כל עץ רענן אין לנו כל כוונה להתייחס בשלב הזה, והם בבחינת על 'ראש הגנב בוער הכובע', נתייחס ונגיב בהתאם, בדרך ובפלטפורמה המתאימה".