שב"כ מעורב בחקירת רצח מאבטח ראש עיריית טייבה, כך פורסם לראשונה היום (שישי) בכאן חדשות. לפני כניסת השבת ביקר שר הביטחון הלאומי איתמר איתמר בן גביר בביתו של ראש העירייה שועאע מנצור מסארוה.
תיעוד הירי במאבטח ראש עיריית טייבה, הלילה:
ראש העירייה אמר בפגישתו עם השר בן גביר: "אם לא היית שר לא הייתי מכניס אותך לבית שלי". השר ציין כי משרדו יעשה הכול על מנת לתפוס את הרוצחים, וראש העיר השיב לו: ״אלו הצהרות, אני רוצה לראות מעשים״. בסרטון ששוחרר בהמשך, נראה השר אומר לראש העירייה: "החברים שלך מצביעים נגד חוק הנשק ופוגעים בילדים שלך".
השר בן גביר בפגישתו עם ראש עיריית טייבה: "החברים שלך מצביעים נגד חוק הנשק ופוגעים בילדים שלך" | לידיעה המלאה >> https://t.co/HMepCqCCR2@hadasgrinberg pic.twitter.com/k55NJJ9roU
— כאן חדשות (@kann_news) April 21, 2023
מפרטים ראשונים מחקירת האירוע עולה כי שני יורים, האחד גלוי פנים והשני רעול פנים, קראו למאבטח בשמו, ירו ברגליו, גנבו את נשקו ונמלטו. המאבטח, אדיר גאנם, שימש בתפקיד מאבטחו של ראש העירייה שבועיים בלבד, כמאבטח במשמרת לילה קבועה בעמדה שמחוץ לביתו. ראש העירייה מאובטח מזה חודשיים נוכח איומים על חייו.
לפני כחודש וחצי, לאחר אירוע ירי ראשון, מסר ראש העירייה את שמות היורים שטרם נעצרו. השמות שנמסרו היו של אנשים שזעמו על החלטתו להרוס חלק מביתם. כעת כיוון חקירה זה נבדק, נוסף לחשודים נוספים ששמם הוזכר עקב החשדות למעורבותו בפרשת סחיטה ואיומים נגד זוכי מכרזי קרקעות בעיר.
שר הפנים משה ארבל מש"ס אמר היום כי "הרצח המזעזע בטייבה הוא קריאת השכמה למשטרה ולשירות הביטחון הכללי לשמור על יכולות נבחרי הציבור לעשות את המשימות המוטלות עליהם ללא מורא". השר ארבל פנה למפכ"ל המשטרה שבתאי, ודרש ממנו לתגבר את האבטחה סביב נבחרי ציבור מאויימים.