דגלי פלסטין ניתלו היום (רביעי) בצומת מגידו ובכביש 65 במספר מוקדים. אזרחים שנסעו בכביש דיווחו על כך למשטרה, והיא נסעה לאורך הציר והסירה את הדגלים.
תיעוד: צעיר תולה דגל פלסטין במהלך צעדת השיבה שהתקיימה היום בכפר לג'ון שבצפון. דגלים נוספים נתלו על תמרורים בצומת מגידו ובכביש 65, אזרחים דיווחו על כך וניידת משטרה נסעה לאורך הכביש והסירה את הדגלים@gal_sade (אורלי אלקלעי) pic.twitter.com/w3kyiexQqE
— כאן חדשות (@kann_news) April 26, 2023
במטה מפלגת חד"ש בנצרת נתלה דגל פלסטין, וכשכוחות המשטרה הסירו אותו, פעילי המפלגה החזירו דגל גדול יותר. מזכיר המפלגה עאדל עאמר מגיב: "זאת תקיפה לא לדגל הפלסטיני ולמטה חד"ש, אלא תקיפה נגד חופש הפעילות הפוליטית והמפלגתית. ואלה הם הבשורות של ממשלת בן גביר ונתניהו. הפשיזם בשיא התגלמותו".
ח"כ עופר כסיף הגיב להסרת הדגלים בנצרת: "הפאשיזם כבר כאן. לא נעבור על מעשה נפשע וביריוני זה בשקט ולעולם לא ניכנע לפאשיזם הבן גבירי. נניף מחדש את הדגלים ונכפיל את מספרם על אפם ועל חמתם של חסידי הדוצ'ה ותורת הגזע".
הסרת דגלים הינה אחת מהנחייותיו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. מהמשטרה נמסר: "תליית דגל פלסטין במקום ציבורי עלולה לגרום להפרות סדר והפרעה לשלום הציבור. אנחנו נסיר אותם״.
השר בן גביר הגיב: "מברך את מפכ"ל המשטרה ומפקדי המחוזות על הפעולה הנחושה והמקצועית. המדיניות שלנו חדה וברורה גם בנושא הזה, לא נאפשר דגלי הסתה ותמיכה בטרור בשום יום, ובוודאי לא בחג העצמאות של מדינת ישראל".