מחר: שביתה ב-57 תיכונים בדרום ובשפלה

מחר: שביתה ב-57 תיכונים בדרום ובשפלה
ארגון המורים הודיע כי כ-6,000 מורים ישבתו בבתי ספר, בין היתר בערים אשקלון, רחובות, שדרות, יבנה וגדרה
מחבר לירן כוג'הינוף מחבר לירן כוג'הינוף
Getting your Trinity Audio player ready...
שביתה בתיכונים
צילום: צילום: נתי שוחט, פלאש 90

ארגון המורים הודיע היום (חמישי) כי הוא משבית את הלימודים ב-57 תיכונים בדרום ובשפלה. כ-6,000 מורים לא ילמדו בערים אשקלון, שדרות, באר טוביה, קריית מלאכי, גן יבנה, רחובות, יבנה וגדרה.

ההכרזה על שביתה מגיעה בהמשך למחאת המורים על תנאי העסקתם ועל הסחבת, כלשונם, שנוקט משרד האוצר. בשבוע האחרון השבית ארגון המורים את הלימודים במספר מוקדים ברחבי הארץ.

ביום רביעי האחרון השבית ארגון המורים את הלימודים בבתי הספר העל יסודיים ביישובים בגליל התחתון, בעמק יזרעאל, בעמק המעיינות ובאזור הגלבוע ועמק בית שאן. ביום שני לא התקיימו לימודים בארבע ערים בשרון: נתניה, הרצליה, רעננה וכפר סבא. בהודעה שפרסם הארגון, נכתב כי "הארגון שומר לעצמו את הזכות לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותו ובכל היקף שיידרש, בהתאם להתפתחות המו"מ נחליט על הצעדים הבאים".

ביום שני הכריזה הכריזה הסתדרות המורים על סכסוך עבודה בשל מה שהיא מגדירה "עושק של ימי מחלה של מורים בידי משרד החינוך". בהסתדרות טוענים כי זה כמה שנים שמשרד החינוך מנכה מיתרת המחלה הצבורה של עובדי ההוראה 1.4 ימים עבור יום מחלה אחד. התנהלות זו של משרד החינוך התגלתה רק באחרונה, כאשר המשרד החל לפרט את מספר ימי המחלה שנצברו בתלושי השכר ומספר ימי המחלה שחויבו בפועל. לטענתם, משרד החינוך גורר רגליים ולא מספק מענה אמיתי לבעיה.

מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, אמרה כי הארגון לא יכול להתפשר על תנאי חבריו. "לא ייתכן מצב שבו מורה או גננת נעדרים עקב מחלה ומחויבים כמעט בחצי יום נוסף. אף עובד במדינת ישראל לא היה מוכן לקבל זאת - וגם לא אנחנו". לדבריה, "צריך להבין שמורה הנמצא במערכת החינוך עשרות שנים נפגע בצורה מהותית במועד פרישה מתפקיד, שכן למעשה הוא פודה פחות ימי מחלה מכפי שהיה אמור לקבל. אנחנו לא מקבלים עוולה זו, ואם לא יימצא פתרון מניח את הדעת בימים הקרובים, נשבית בצער את הלימודים".

בתחילת נובמבר הכריז ארגון המורים על סכסוך עבודה, בעקבות מה שמכנים בארגון "הסחבת וחוסר ההתקדמות שבה נוקטים משרדי האוצר והחינוך במשא ומתן על הסכם השכר בחינוך העל יסודי". ב-21 בנובמבר התראיין יו"ר ארגון המורים, רן ארז, לכאן רשת ב' ואמר כי משרד האוצר פועל בכוחניות כלפי המורים.

יו"ר ארגון המורים, רן ארז (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)

בראיון אמר ארזכי "מ-2007 היינו ילדים טובים וישבנו עשר שנים בשקט, הדבר הזה מנוצל בציניות על ידי משרד האוצר". לדבריו, במשרד האוצר "רואים במורים סקטור נשי וחלש ובכוחניות שובניסטית הם דואגים כפי שנוהגים. אנחנו מוכנים לתת שקט תעשייתי לארבע שנים אם המורים הוותיקים יקבלו תוספת".

ארז הוסיף כי אם תנאיהם לא יתקבלו – המורים ימשיכו להילחם על תנאי העסקתם. "המאבק יימשך, ומיום ליום נחליט האם תהיה שביתה מחר ומחרתיים. אומרים במשרד האוצר בדמגוגיה גדולה שרוצים לדאוג למורים הצעירים - אבל לוקחים מהמורים הוותיקים. יש שם שחיקת שכר אצל המורים האלו, שנושאים על גבם את כל מערכת החינוך".

מנגד, גורמים במשרד האוצר הטילו את האחריות לסחבת במגעים על המורים."על אף שהמשא ומתן מתקיים זה חודשים רבים, ולאחר שהונחו הצעות רבות לסיום המשא ומתן, ארגון המורים בחר להציב דרישות מקדימות בעלות תקציבית גבוהה שעיקרן להיטיב עם המורים הותיקים על חשבון המורים הצעירים", אמרו. לטענתם, "ארגון המורים מסרב לפריסת התשלומים כך שיותאמו להסכמי השכר הנוהגים במגזר הציבורי ולמדיניות התקציבית של ממשלת ישראל".

הפופולריים