רשות האוכלוסין: מספר מבקשי המקלט מאוקראינה - פי 3 מאפריקה

יותר מבקשי מקלט מאוקראינה מאשר מאפריקה ב-2017
לפי נתוני רשות האוכלוסין וההגירה, מספר מבקשי המקלט מאוקראינה בשנה החולפת עומד על 7,710. בשנה החולפת לא נכנסו מסתננים לישראל,4,012 שוהים בלתי חוקיים עזבו מרצון
מחבר גיא מולדבסקי מחבר גיא מולדבסקי
Getting your Trinity Audio player ready...
מתקן חולות
צילום: צילום: אי-פי

רשות האוכלוסין וההגירה פרסמה היום (ראשון) את נתוני שנת 2017. מהנתונים עולה כי מספר מבקשי המקלט בישראל בשנה החולפת עמד על 11,610, כאשר הרוב המוחלט של מבקשי המקלט הגיע מאוקראינה.

מספרם של מבקשי המקלט מאוקראינה הוא 7,710, בעוד מספר מבקשי המקלט ממדינות אפריקה ב-2017 עומד על 2,550: 1,682 מאריתריאה ו-868 מסודאן – פחות מפי שלוש ממספר מבקשי המקלט מאוקראינה. עוד נכללים בנתונים - 1,350 מבקשי מקלט מגיאורגיה.

עוד עולה מנתוני הרשות כי במהלך 2017 לא נכנסו מסתננים לישראל, ו-4,012 שוהים בלתי חוקיים עזבו מרצון. 1,043 קנסות הוטלו על מעסיקים בגין העסקת עובדים זרים שלא כדין, וסך הקנסות המנהליים שהוטלו על מעסיקים בגין העסקה שלא כדין עמד 11.1 מיליון שקל.

בחודש שעבר אישרו שרי הממשלה פה אחד את הצעתם של השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, ושר הפנים, אריה דרעי, לסגירת מתקן "חולות" בנגב בתוך שלושה חודשים. לפי ההצעה, לאחר סגירת המתקן יוצבו בפני המסתננים ממדינות אפריקה שתי חלופות: מאסר בבתי כלא לפרק זמן בלתי מוגבל, או גירוש למדינות באפריקה בהתאם למדיניות שתיקבע בעניין.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נפגש עם נשיאי רואנדה ואוגנדה במהלך ביקורו באפריקה בחודש שעבר ודן איתם בנושא. שתי המדינות נחשבות ל"מדינות שלישיות" שהביעו הסכמה לקליטת מבקשי מקלט שיגורשו מישראל.

הפופולריים