ועדת מקצוע ההיסטוריה במשרד החינוך תגדיר בפעם הראשונה את מטרות לימודי השואה, לאחר שנוצרו פערים בין בתי הספר השונים. הוועדה תתכנס בשבועות הקרובים. כך פורסם הערב (חמישי) לראשונה בחדשות הערב בכאן 11.
מטרת הוועדה, בראשותו של פרופסור שמחה גולדין, מגיעה על רקע אי שביעות רצון של מורים וגופים חיצוניים, דוגמת יד ושם ומדריכים במשלחות לפולין, בשינויים שנעשו בהוראת לימודי השואה, בהוראת שר החינוך הקודם, שי פירון.
הרפורמה בלימודי השואה יצאה לדרך לפני כשלוש שנים. אז נקבע כי לא תהיה בחינת בגרות בנושא השואה, אלא הציון יקבע בהערכה חלופית, דוגמת עבודה. במסגרת זו, צומצם החומר הלימודי, ובתי הספר קיבלו מנדט לבחור מה ללמד. כך, מנהל יכול היה לבחור בעצמו באילו נושאים להתמקד בתוך לימודי התחום.
השינויים יצרו פער בין התלמידים בנוגע למושגים בסיסיים. ועדת המקצוע, שתתכנס כאמור בעוד כחודש בהרכבה החדש, תתמודד עם הבעיה ותיצור אחידות בחומר הנלמד. התכנית לבסוף תעבור להערות של משרד החינוך, וצפויה להיכנס לתוקף בתוך כמה שנים.