הצעה לטיפול בשיימינג: תלמיד שיפגע באחר יחויב בתרומה לקהילה

הצעה: תלמיד שיבצע שיימינג יחויב בתרומה לקהילה
היוזמת - תלמידת תיכון שנפגעה מחבריה לשכבה. ההצעה תעלה לדיון בוועדה לזכויות הילד. יו"ר הוועדה ח"כ שאשא-ביטון: "חשוב שלצד הטיפול יינקטו גם סנקציות"
מחבר לירן כוג'הינוף מחבר לירן כוג'הינוף
Getting your Trinity Audio player ready...
בני נוער משתמשים בטלפון חכם
צילום: צילום: שאטרסטוק

 הוועדה לזכויות הילד בכנסת תדון היום (שני) בהצעה שלפיה תלמיד שפגע בתלמיד אחר באמצעות שיימינג (ביוש), יחויב בסנקציה חינוכית - כך פורסם בתכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב'. את ההצעה יזמה לירי גושן, תלמידת תיכון מקרית חיים, שנפגעה מבריונות רשת לפני כשנתיים על ידי חבריה לשכבה.

גושן סיפרה כי פנתה למנהלת בית הספר אחרי המקרה, וזו הציעה לקרוא לתלמידים הפוגעים לשיחה. עם זאת היא הסבירה שהמקרה התרחש מחוץ לכתלי בית הספר ולכן יכולתה לפתור את הבעיה מוגבלת. היא פנתה ליו"ר הוועדה לזכויות הילד, חברת הכנסת יפעת שאשא-ביטון (כולנו), במטרה ליישם את ההצעה. שאשא-ביטון נרתמה לסייע ומתכוונת לפנות למשרד החינוך ולנסות להכניס את ההצעה לחוזר מנכ"ל, כך שתחייב את כל מערכת החינוך.

שאשא-ביטון התייחסה בתכנית לנושא ואמרה: "חשוב שלצד הטיפול וההתייחסות לתופעת השיימינג, יינקטו גם סנקציות. התלמידים הפוגעים ידעו שעשו משהו לא טוב, ומצד שני יעברו תהליך חינוכי משמעותי שיעזור גם להם וגם לקהילת בית הספר". תופעת השיימינג בקרב ילדים ובני נוער צוברת תאוצה בשנים האחרונות, לצד השימוש הרווח בטלפונים חכמים. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שליש מהילדים בישראל חוו שיימינג וכל ילד רביעי נפגע מבריונות ברשת.

הפופולריים