חרדים מהפלג הירושלמי חסמו כבישים בבני ברק במחאה על מעצר עריק

בעקבות מעצר עריק: עימותים בין חרדים לשוטרים
המפגינים, שחסמו את צומת הרחובות ז'בוטינסקי פינת השומר, נשאו שלטים שבהם כתוב "די לרמיסת לומדי התורה" וקראו "נמות ולא נתגייס"
מחבר אוריה אלקיים מחבר אוריה אלקיים
Getting your Trinity Audio player ready...
הפגנת החרדים
צילום: מערכת כאן חדשות

מאות מפגינים מהפלג הירושלמי חסמו היום (שני) את צומת הרחובות ז'בוטינסקי פינת השומר בבני ברק - זאת במחאה על מעצרו שלשום של תלמיד ישיבה חרדי, שהוגדר עריק לאחר שסירב להתייצב בבקו"ם. המפגינים נשאו שלטים שבהם כתוב "די לרמיסת לומדי התורה" וקראו "נמות ולא נתגייס".

‏עשרות מפגינים עמדו על פיגומים באתר בנייה סמוך לצומת. השוטרים הזהירו אותם שזו סכנת חיים, אך חלקם ענו: "נמות ולא נתגייס". מאוחר יותר החלה המשטרה לפעול באמצעים שונים נגד המוחים.

מ"הוועדה להצלת עולם התורה" נמסר כי "נחישותו של הציבור החרדי במאבק נגד גזירת הגיוס לא תיפגם - גם מול פשרנותם של הנציגים החרדים בכנסת. הציבור החרדי ימשיך להיאבק בכל דרך נגד הגזירה שהפילה אלפים לשמד הרוחני של צה"ל. ההפגנה האדירה שמתקיימת היום, כמו אלו שיבואו בעקבותיה, מכוונת בין השאר נגד החוק הדרקוני והאפל שיצא מבית מדרש הפשרות של הנציגים החרדיים בכנסת".


עוד נמסר מהוועדה: "נמשיך להגן בחירוף נפש על חומות היהדות האמיתית, ולא ניתן לגרועים מלפיד להשליך חלקים מהציבור החרדי למלתעות הצבא. דרישת הציבור החרדי - השבת חוק הגיוס למתכונתו המקורית; ללא מכסות ויעדי גיוס. המאבק אותו החל מרן ראש הישיבה זצוק"ל, ואחריו מועצת גדולי עולם התורה, יימשך בכל תוקפו עד להשגת המטרות. לא נתפשר".

בשבוע שעבר הפגינו מאות מפגינים חרדים מהפלג הירושלמי באותה עילה, וחסמו את אזור גשר המיתרים בירושלים. זוהי הפגנה ראשונה של אנשי הפלג הירושלמי נגד גיוס לצה"ל מאז פטירתו של הרב שמואל אוירבך, מנהיג הפלג, לפני כשלושה שבועות.

המפגינים התעמתו מעת לעת עם הנהגים העומדים בפקקים ועם המשטרה, שהשתמשה באמצעים לפיזור הפגנות כמו ה"בואש" וזרנוקי מים. בין הכיתובים שאפשר היה למצוא על השלטים שנשאו אנשי הפלג החרדי הקיצוני: "נמות ולא נתגייס" ו"מדינה רודפת דת". אחד המפגינים ענד על בגדיו טלאי צהוב.



הפופולריים