המפכ"ל, רוני אלשיך, ממשיך לתת גיבוי משמעותי לניצב רוני ריטמן, והעביר מסר שהחלטת בג"ץ בתלונת ההטרדה המינית שהוגשה נגדו נכפתה עליו - והוא מאמין לראש יחידת להב 433 היוצא. הערב (שלישי) פורסם לראשונה בחדשות הערב בכאן 11 כי באירוע הפרידה הערב מריטמן, שנערך בפורום סגור ביחידה, ציין אלשיך כי "רוני משלם מחיר לחינם. נמצא דרך להשאיר אותו במשטרה".
פרסום ראשון: המפכ"ל באירוע סגור היום בלהב 433 בנאום תומך בפרידה מניצב רוני ריטמן שנחשד בהטרדה מינית: "רוני משלם מחיר כואב לחינם… כולנו משלמים מחיר אישי על הדרך שבה אנו צועדים" #חדשותהערב @Roi_Yanovsky pic.twitter.com/jm1dmGXaic
— כאן חדשות (@kann_news) 27 במרץ 2018
במהלך האירוע הודה ריטמן לפקודיו, ואמר לשוטרים: ": "נעשה לי משפט בכיכרות. אלחם על חפותי. לא אשקוט על מה שנעשה לי". אלשיך חיבק את ריטמן והוסיף בתגובה: "היו הישגים חסרי תקדים בקדנציה של רוני בכל תחומי העשייה של היחידה. מארגוני הפשיעה, דרך גניבות הרכב, פשיעה כלכלית ושחיתות ציבורית. תקופה זו נעשתה העבודה בצניעות רבה".
"כולנו משלמים מחיר אישי על הדרך בה אנו צועדים אבל אנו עושים זאת בגו זקוף ומתוך חירות. לא תמיד זו עבודה נעימה, אולם מישהו חייב לעשות אותה", המשיך אלשיך. "אנו נמשיך לעשות אותה בידיים נקיות ומתוך תחושת שליחות".
ריטמן הודיע בחודש ינואר האחרון למפכ"ל, רוני אלשיך, כי הוא מבקש להקדים את פרישתו מתפקיד מפקד להב 433, אך להישאר בשורות המשטרה, על רקע פרשת הקצינה שהתלוננה כי הטריד אותה מינית.. הניצב נחקר במחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) ב-2015 בחשד שהטריד קצינת משטרה ששרתה תחתיו בכמה אירועים. ריטמן הכחיש את החשדות והוצא לחופשה – אך שב לתפקידו. צ', הקצינה שהתלוננה כי ריטמן הטריד אותה מינית, עתרה לבג"ץ בעקבות החלטת המפכ"ל להשיב את ריטמן לתפקידו לאחר שהוצא לחופש בשל התלונה.