אף על פי שבפרקליטות נפתחו 257 תיקים בגין נישואי קטינים, האסורים לפי חוק, בשנת 2017 הוגש רק כתב אישום אחד. מנתונים שפורסמו היום (שלישי) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב', עולה כי כתב האישום המדובר אינו כולל סעיף של עבירה על חוק הנישואין. בשנה שלפני כן, 2016, לא הוגש ולו כתב אישום אחד בגין נישואי קטינים.
נישואי קטינים מתחת לגיל 18 אסורים על פי חוק בישראל, ומתאפשרים רק באמצעות פנייה מיוחדת לבתי המשפט לענייני משפחה או באישור בתי הדין השרעיים. בשנה שעברה ניתנו בבתי הדין השרעיים כמעט 700 אישורים לנישואי קטינים, יותר מ-500 מתוכם בבית הדין השרעי בירושלים. בנוסף, ניתנו 26 אישורים לנישואי קטינים בהליך אזרחי.
בדיון שנערך היום בנושא בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת, הוצגו גם נתוני רשות האוכלוסין וההגירה שלפיהם בשנים 2016-2017 הוגשו 1,444 בקשות לרישום נישואי קטינים - כ-90% מהם מבלי שקיבלו אישור מבית המשפט לענייני משפחה. עוד עלה מהדיון כי אף איש דת שהשיא קטינים לא נחקר במשטרה.
יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה, ח"כ עאידה תומא סלימאן, סיכמה את הדיון: "תיקון החוק היה צעד מצוין בהקטנת מימדי התופעה, אבל מצד שני, הרשויות לא משתפות פעולה. בלתי מתקבל על הדעת שבשנתיים האחרונות לא הוגש שום כתב אישום".
לדבריה, "מקומם מאוד שאנשי הדת, שהם הגורמים המשיאים את הקטינות, לא נחקרים במשטרה. מעבר לאכיפה בדיעבד, חשוב מאוד להקדים תרופה למכה ולטפל בתלונות המגיעות אודות חיתון העתיד להתקיים, ובכך נמנע את הפגיעה האמיתית בילדות. צריך להעניש את כל הגורמים המעורבים ובכך ליצור הרתעה יעילה שאולי תביא למיגור התופעה בכלל". שרת המשפטים, איילת שקד, אומרת כי היא דורשת תשובות מהפרקליטות ומהמשטרה לנוכח הממצאים.