מפכ"ל המשטרה, רוני אלשיך, הגיב הערב (רביעי) לפרסומים שלפיהם טען בשיחות סגורות לקשר חשאי בין ניצב יורם הלוי לבין ראש הממשלה, בנימין נתניהו. "התרגלתי בשנתיים האחרונות שאני פוגש נושאים שאין לי מושג על קיומם", אמר אלשיך על האמירות המיוחסות לו. "אני לא מרגל עם עיתונאים על קצינים אחרים". המפכ"ל התייחס לדברים במהלך מפגש של המועדון העסקי-אקדמי של אוניברסיטת תל אביב.
אלשיך רמז כי "כנראה בעלי עניין שרוצים לגרור את המשטרה לשיח מאוד לא ערכי ולא רלוונטי. סיבותיהם עמם. יש יותר מווקטור אחד". על ניצב הלוי עצמו אמר המפכ"ל: "אני פוגש אותו, מדבר איתו בטלפון ומקיים איתו שיחות עבודה. אני מגיע לפגוש אותו בשטח, אבל לא מרכל עליו עם עיתונאים".
אלשיך התחמק משאלת המנחה, העיתונאית נחמה דואק, אם הלוי ראוי להיות מפכ"ל והשיב: "אגיד את שלי בפני הוועדה". לשאלה אם ייתכן שהמידע על קשרי הלוי עם נתניהו הגיע מעד מדינה, ענה: "אינני יודע במה מדובר, וגם אם ידעתי - אלהנושאים שאסור לי לעסוק בהם"
ביום שישי פורסם בחדשות השבוע בכאן 11 כי אלשיך שיתף לאחרונה את השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, בחשדות שלו כי מתקיים קשר חשאי בין מפקד מחוז ירושלים, ניצב יורם הלוי, לראש הממשלה. הלוי הכחיש מאז בתוקף קיומם של מגעים כאלה, וגם ממשרד ראש הממשלה נמסר כי מדובר ב"שקר מגמתי ומוחלט".
המפכ"ל אלשיך שיתף בתקופה האחרונה את השר ארדן בחשדותיו לפיהן מתקיים קשר חשאי בין ניצב הלוי לרה"מ נתניהו. לא ידוע אילו ראיות לכך הציג המפכ"ל וכיצד טיפל בכך ארדן. השר לביטחון פנים לא מתייחס לנושא @Roi_Yanovsky #חדשותהשבוע pic.twitter.com/byWiu0MTmy
— כאן חדשות (@kann_news) 18 במאי 2018
אלשיך נדרש גם לסוגייה של הארכת כהונתו, והבהיר שהוא תומך בבחינה של היועץ המשפטי לממשלה: "היועמ"ש הוא בעל הסמכות, ולא אני. הוא מכיר את התמונה החקירתית ומכיר את ניגוד העניינים הפוטנציאלי - הוא יקבע את הכללים. אני חושב שמשפטית עמדתו נדרשת". לצד זאת, הוא הדגיש כי הוא מעוניין להמשיך עוד בתפקיד ואמר: "קדנציה של שלוש שנים היא קצרה מדי".
בנוגע לסערה סביב חוק ההמלצות, מפכ"ל המשטרה אמר כי "חבל שגוררים אותנו לפוליטיקה". הוא דחה את הטיעון שהשמיע ראש הממשלה בעבר, שלפיו 60% מהמלצות המשטרה "נזרקות לפח" כלשונו, והצהיר: "זה לא נכון". עוד ציין אלשיך כי בתחילת הקדנציה הוא נהג להיפגש עם ראש הממשלה יותר.