סוכן הדוגמניות שי אביטל, שהואשם בעבירות מין בשתי מתלוננות, שוחרר היום (שלישי) למעצר בית עם איזוק אלקטרוני כשבוע אחרי הגשת כתב האישום נגדו. לאחר בקשת הפקרליטות לעיכוב ביצוע - בית המשפט יקבל מחר את ההחלטה אם לשחררו למצער בית.
בכתב האישום צוין לגבי אביטל כי "מסוכנותו מתחזקת לנוכח מספר התלונות הנוספות שהוגשו נגדו, המלמדות על דפוס פעולה פוגעני וניצול מעמדו". לנאשם יוחסו עבירות של מעשה מגונה בכוח וניצול מצב של חוסר הכרה של אישה.
על פי כתב האישום, בזמן תקופתו של אביטל כבעלים של סוכנות דוגמניות הוא נהג לפנות לנשים ולהציע להן עבודה. באחד המקרים, שהתרחש ב-2019, הכיר אביטל את המתלוננת א.א. בת ה-26, שעבדה כברמנית בתל אביב. השניים שמרו על קשר ידידותי במשך מספר חודשים, עד שבאחד המפגשים שלהם במסיבה בה עבדה א.א. כברמנית, הוביל אותה אביטל לחדר האומנים במקום, ותקף אותה מינית חרף התנגדותה.
בשנת 2014 במהלך מסיבה הכיר אביטל את המתלוננת ב.ב., שבאותה העת הייתה בת 15. השניים ניהלו קשר מקצועי אשר במהלכו שוחחו ונפגשו מספר פעמים. בשנת 2015 סיפר הנאשם לקטינה כי הוא בעלים של סוס והציע לה להצטרף אליו לרכיבה בחוות סוסים. משהגיעם לחווה, הציע לה אביטל סם מסוג MD. הקטינה נטלה את הכדור וזמן מה לאחר מכן חשה מעורפלת. הוא ניצל את מצבה ותקף אותה מינית.
בתחילת החודש קיימה המשטרה עימות ראשון בין אביטל לאחת המתלוננות נגדו בפרשת ההטרדה המינית. המתלוננת ב.ב., טענה כי בעבר אביטל סימם אותה ואז ביצע בה מעשה מגונה במהלך רכיבה על סוס. במהלך העימות ביניהם, האישה הטיחה בפני אביטל את המקרה, אך הוא המשיך להכחיש את הטענות. לאחר הסגרתו של אביטל לארץ, התקבלה במשטרה תלונה נוספת מצד אישה שלישית שטענה שפגע בה מינית.
מספר ימים לפני העימות, נחת אביטל בישראל במסגרת הסגרתו מהולנד, לאחר שנמלט מהארץ בעקבות תלונות שהוגשו נגדו על ידי נשים בגין הטרדה מינית. אביטל היה עצור באמסטרדם עוד מחודש אוגוסט. יום לאחר הגעתו ארצה, בית משפט השלום בתל אביב האריך בשבוע את מעצרו. השופטת אביטל אמסלם טענה בהחלטתה כי "במעשיו אביטל הוכיח שקיים חשש לשיבוש חקירה ולהתחמקות מהליכי חקירה ומשפט".