דוח חוק הנוער ל-2021: עלייה במספר הדיווחים על פגיעה בילדים ובבני נוער - וגם במספר הפגיעות בתוך הבית

דוח חוק הנוער ל-2021: עלייה בפגיעות בתוך הבית
נתונים מדאיגים על פגיעות בילדים ובני נוער שמתבצעות בבית ובין האחים • עלייה של 91% במקרים של נוער המעורב בפלילים
מחבר נטלי מתוקו מחבר נטלי מתוקו
Getting your Trinity Audio player ready...
בני נוער, לימודים, בית ספר
צילום: צילום: פלאש 90

משרד הרווחה והביטחון החברתי פרסם היום (שלישי) את דוח העו"סית הראשית לחוק הנוער לשנת 2021. הדוח כולל את כלל הדיווחים על פגיעות בילדים ובבני נוער שהתקבלו אצל עובדים סוציאליים לחוק הנוער, ברוב הרשויות המקומיות בישראל.

עלייה חדה של 91% אחוז בנוער מעורב בפלילים: 1,012 דיווחים היו אודות נוער שמעורב בפלילים. לפי הערכות גורמי המקצוע, מקור העלייה החדה היא במספר הדיווחים הנמוך בשנת 2020 שנבע מהסגרים והשהייה הממושכת בתוך הבתים. בנוסף, ירידה של 4% במספר הדיווחים על אמירות אובדניות וניסיונות אובדניים של ילדים ובני נוער.

עלייה של 8% במספר הדיווחים הכלליים: התקבלו 59,533 פניות ודיווחים בחשד להתעללות, פגיעה או הזנחה שמעלות ראיות לכאורה, שמדובר בילדים ובבני נוער שזקוקים להתערבות שירותי הרווחה. מתוך כלל הפניות 52% מהנפגעים הם בנים (30,900) לעומת 48% בנות (28,495).

עלייה של 7% בגין התעללות פיזית בבני נוער וילדים: עיקר הדיווחים שהתקבלו נגעו לאלימות פיזית (21.9%) והזנחה (18%) כאשר מספר הדיווחים הגבוה ביותר היה בגין התעללות פיזית ועמד על 13,117 דיווחים. 11,771 דיווחים עסקו בפגיעה בילדים עם מוגבלויות.

עלייה של 6% במספר הפגיעות בתוך המשפחה: עלייה של 2.5% במספר הדיווחים על חשד לפגיעה בין אחים - 1,938 מקרים. גם תלונות על התעללות מינית בקטינים נמצאות בעלייה - 5,866 דיווחים.

שר הרווחה והביטחון החברתי, יעקב מרגי, אמר: "הדוח הזה מהווה מפת דרכים עבורי לפיתוח שירותים לילדים ולבני נוער אשר מתמודדים עם מצבי סיכון. בחודשים הקרובים צפויים גורמי המקצוע להניח על שולחני תכנית כוללת לטיפול בילדים ובבני נוער בסיכון שאותה אביא לממשלה".

מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי ינון אהרוני, טען: "דרך ההתמודדות הטובה ביותר היא למנוע אותה. המשרד הציב את תחום המניעה כיעד אסטרטגי ואני מאמין שבשנים הקרובות אנחנו נראה את הביטוי לכך בשטח".

הפופולריים