התפתחות בחקירת הברחת הסמים של הצעירות בנמל התעופה בן גוריון: בסוף השבוע הגיע למשטרה מידע מודיעיני לפיו אותה הברחה לא הייתה הראשונה של החשודות. היום (ראשון) פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי לפי המשטרה ארבע הצעירות כבר הבריחו סמים בעבר, ובקרוב יאמתו אותן עם אותן חשדות.
עוד פורסם היום כי דוח מעבדה רשמי קבע סופית כי החומר איתן נתפסו הצעירות היה סם מסוג קוקאין. כמו כן, במותג התכשיטים של אחת החשודות, ארבל מזרחי, מוצג שהיא מוכרת תכשיטים שמשמשים אביזרים לשימוש קוקאין.
הקוקאין והצעירות בנתב"ג | מישהו נתן לך משהו להעביר? עורכת הדין של אחת החשודות ניסתה להסביר ל-@mayarachlin: "מאיה בת כמה את?"#מהדורתחמש pic.twitter.com/fZxA5byJwx
— כאן חדשות (@kann_news) January 22, 2023
היום הותר לפרסום שמן של הצעירות החשודות בהברחת סמים בנמל התעופה בן גוריון: עידן צאובר ואור-אל בן חיים מכפר סבא, ארבל מזרחי מת״א ולי פוני מקריית גת. הארבע חשודות בייצוא, יבוא, אספקה ומסחר של סמים מסוכנים, החזקת סמים שלא לצריכה עצמית וקשירת קשר לביצוע פשע. בית המשפט האריך את מעצרן בשמונה ימים מחשש לשיבוש החקיר אם ישוחררו.
כפי שפורסם בכאן חדשות, אחת הבנות הודתה כי הארבע קיבלו 50 אלף שקלים תמורת הברחה. חלק מהבנות הודו שהעבירו משהו אך טענו כי לא ידעו שמדובר בסמים. חלק טענו כי לא קיבלו כסף. הרכב של בתה של האם שנחקרה נלקח על ידי המשטרה בטענה כי נחשד שהושג מכספי סחר ומכירת סמים.
ארבע החשודות בהברחת הסמים (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
אמה של אחת החשודות במעשה נחקרה ביום רביעי שעבר באזהרה, בחשד ששלחה בן משפחה, שנעצר גם הוא במסגרת הפרשה, להעלים סמים מדירת בתה בתל אביב. על פי החשד, בטיסה הראשונה בה נחתו מגרמניה שתיים מהחשודות, האחת נעצרה בנתב"ג והשנייה הצליחה להימלט עם מזוודת הסמים ונעצרה לאחר שהניחה אותה בבית החשודה השלישית (בתה של האם שנחקרה). בתום החקירה האם שוחררה ונאסר עליה ליצור קשר עם החשודות, ביניהן בתה.