בג"ץ פסל היום (רביעי) את מינויו של יו"ר ש"ס אריה דרעי לשר. 11 השופטים, שדנו בתחילת החודש בעניין המינוי פרסמו את הכרעתם אחרי ימים מתוחים במערכת הפוליטית. ההחלטה התקבלה ברוב של עשרה שופטים מול אחד שהתנגד - השופט יוסף אלרון. בש"ס תקפו את פסיקת בג"ץ: "בית המשפט קבע שהבחירות חסרות משמעות, ההחלטה פוליטית"
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרה-מיארה כתבה בעמדה שהגישה לבית המשפט כי עליו לדחות את העתירות נגד "חוק דרעי" משום שהפסיקות בעבר לא מאפשרות לו להתערב בתיקון חוק יסוד. עם זאת, בעניין סבירות מינוי דרעי לתפקיד שר, היא כתבה כי הוא חורג באופן קיצוני ממתחם הסבירות ודינו בטלות.
הקרב על הדמוקרטיה | האזינו לעוד יום
לדברי היועצת המשפטית לממשלה, על ראש הממשלה בנימין נתניהו לבטל את מינוי דרעי לשר ולמשנה לראש הממשלה משום שדבק קלון בהרשעתו בעבירות מס. בפעם הראשונה, הייעוץ המשפטי טען בצורה רשמית כי יש קלון בעבירות המס של דרעי.
בתגובה לעמדת היועמ"שית, דרעי טען כי "היועצת המשפטית מאשרת בתשובתה שמעולם לא התחייבתי לפרוש מהחיים הפוליטיים לצמיתות, שלא הפרתי את הסדר הטיעון ולא הולכתי שולל את בית משפט השלום בהתפטרותי מהכנסת ה-24". לדבריו, "400 אלף מצביעי ש"ס רוצים לראות אותי שר בממשלת ישראל".
בתשובת נתניהו והליכוד לבית המשפט העליון בעתירות לבג"ץ נטען כי אי מינוי דרעי זו הפעולה הלא-סבירה. לדבריהם, "אין כל דרך להביא ליציבות שלטונית ללא מינויו של מנהיג ש"ס דרעי כשר. ש"ס היא הסיעה השנייה בגודלה בקואליציה. התעלמות מהרצון הברור של הבוחרים תהווה התנהגות בלתי-סבירה בעליל".