דיון בהארכת מעצרו של סוכן הדוגמניות החשוד בעבירות מין, שי אביטל, יתקיים היום (חמישי) בבית משפט השלום בתל אביב. במהלכו תוגש בעניינו הצהרת תובע, ובמשטרה יבקשו להאריך את מעצרו עד תום ההליכים נגדו.
ביום שלישי האריך בית המשפט את מעצרו של אביטל בשלושה ימים, על אף בקשת המשטרה להאריכו ב-10 ימים בעקבות "התפתחות בחקירה וחיזוק הראיות". אולם השופטת הביעה נכונות בדיון לשחרר את אביטל עם איזוק אלקטרוני ופיקוח, וטענה כי יש "לאזן בין המעשים אשר בפועל מיוחסים לחשוד ומצדיקים את המעצר, ובכל מקרה לבחון את האפשרות לשחרור בחלופה".
ריאיון עם לין פאר, אחת המתלוננות נגד אביטל | האזינו
בשבוע שעבר קיימה המשטרה עימות ראשון בין אביטל לאחת המתלוננות נגדו בפרשת ההטרדה המינית. המתלוננת ת׳, טענה כי בעבר אביטל סימם אותה ואז ביצע בה מעשה מגונה במהלך רכיבה על סוס. במהלך העימות ביניהם, האישה הטיחה בפניו את המקרה, אך הוא המשיך להכחיש את הטענות. כמו כן, לאחר הסגרתו של אביטל לארץ, התקבלה במשטרה תלונה נוספת מצד אישה שלישית שטענה שפגע בה מינית.
מספר ימים קודם לעימות, נחת אביטל בישראל במסגרת הסגרתו, לאחר שנמלט להולנד בעקבות תלונות שהוגשו נגדו על ידי נשים בגין הטרדה מינית. אביטל היה עצור באמסטרדם עוד מחודש אוגוסט. יום לאחר הגעתו ארצה, בית משפט השלום בתל אביב האריך בשבוע את מעצרו. השופטת אביטל אמסלם טענה בהחלטתה כי "במעשיו אביטל הוכיח שקיים חשש לשיבוש חקירה ולהתחמקות מהליכי חקירה ומשפט".