אברהם קליגר, שהותקף אתמול בידי נערים בני 14 ו-15 בפארק באור יהודה, אמר היום (שלישי) למאיה ראכלין במהדורת חמש בכאן 11 כי "קשה לקרוא להם אנשים". אב המשפחה שנפצע באורח בינוני סיפר כי "אף אחד לא דיבר איתי, אני מפחד לצאת עכשיו מהדירה".
אברהם קליגר, שהותקף אתמול בידי נערים בפארק באור יהודה, משחזר בריאיון ל-@mayarachlin: "הנערים האלה היו שם והשחיתו ספסל עם מברגים. הערתי להם והם התחילו לתקוף אותי. אף אחד לא אמר ולא עשה כלום" | לידיעה המלאה >>> https://t.co/FGQ4gxaeMb pic.twitter.com/9Hlrl7qax3
— כאן חדשות (@kann_news) January 10, 2023
בלעדי | תיעוד: התקיפה האכזרית של הגבר שהעיר לחבורת נערים בפארק באור יהודה@daniel_elazar | #חדשותהערב pic.twitter.com/n0SXeNASSF
— כאן חדשות (@kann_news) January 9, 2023
בריאיון לכאן 11 שיחזר אברהם: "אני נמצא כל יום בפארק להתאמן, הנערים האלה היו שם והשחיתו ספסל עם מברגים. הערתי להם, התחלתי לצלם ואמרתי שאזמין משטרה. הם התחילו לתקוף אותי. היו ילדים בגן, לא שלי, אבל הרבה ילדים שעמדו והסתכלו. אף אחד לא אמר ולא עשה כלום".
עוד ציין כי "רק לפני יומיים ההורים שלי ישבו באותה גינה והילדים האלה תקפו גם אותם. זרקו לעברם נפץ".
קליגר הותקף במוט ברזל לאחר שהעיר לקבוצת נערים שהשחיתו מתקנים בשטח הפארק. הוא פונה לבית החולים במצב בינוני עם פגיעת ראש. לאחר כמה שעות מצבו השתפר. היום הוארך מעצרם של הנערים בשלושה ימים.
סכנה בבית הספר | האזינו לעוד יום
האירוע הזה מצטרף לשורת אירועים אלימים של בני נוער כלפי בני גילם ואף אנשים בוגרים בזמן האחרון. ביום חמישי נרצח נתנאל אהרון, בן 15, בדקירות במהלך קטטה בכניסה לבניין בראשון לציון. הוא הניח אחריו הורים וארבעה אחים. על פי החשד, חברו של נתנאל היה היעד לתקיפה.
לפני כשבועיים פורסם תיעוד מבית ספר באשדוד, בו נראה תלמיד כיתה ח' מתיכון מקיף ו', מכה באגרוף בבן כיתתו וחובט בראשו. אחת המורות מבית הספר היא זו שהפרידה ביניהם. התלמיד התוקף, בעל רקע של אלימות, נחקר במשטרה ושוחרר בתנאים מגבילים.
עו"ד שלומית רובין ישי, המייצגת מטעם הסניגוריה הציבורית את אחד הקטינים שמעורבים בתקיפה באור יהודה: "מדובר בקטין בן 14 ללא עבר פלילי. הקטין משתף פעולה עם החוקרים ומסר גרסה להשתלשלות האירועים. לטענתו, המתלונן הוא שיזם את האירוע ורדף אחריהם. אנו ממתינים שהמשטרה תבדוק את גרסתו".