פרשת "החתן הלבנוני" שעוררה סערה תקשורתית לפני יותר משנה, הגיעה לסיומה. עלי חסן חאווילה, שיעי מדרום לבנון בשנות העשרים לחייו, התחזה ליהודי בזמן שהותו בארצות הברית, שם התחתן עם בחירת ליבו - חרדית מהקהילה היהודית-סורית בברוקלין. רק לאחר החתונה התברר כי הוא מוסלמי והשניים הופרדו. בחודשים שחלפו הוא ניסה לחזור אליה, אך ללא הצלחה. היום (ראשון) הגיעה הטלנובלה לסופה, בתל אביב, שם הושלם הליך הגירושים בבתי הדין הרבני.
לפי הודעת הרבנות מהיום, בימים האחרונים חאווילה הסכים לתת לאשתו גט. בהודעה נכתב כי משפחת האישה פתחה תיק בבית הדין הרבני בתל אביב והציגו לבית הדין מכתב מרבני הקהילה החלבית בארצות הברית הקובעים כי החתן היה מוסלמי גמור בעת החופה ואין תוקף לקידושין, וביקשו מבית הדין להורות על ביטולם.
החתן טען כי שמע מאמו, הגרה בארצות הברית, ומסבתו, הגרה בלבנון, כי הוא ממוצא יהודי. במקביל הוא גם עשה בדיקות DNA שהראו שסבתא רבא שלו הייתה יהודייה. בהמשך הגיע לישראל אחרי שעבר גיור לחומרא בעקבות הגילוי. בשלב זה נכנס לתמונה ראש אבות בתי הדין בתל אביב, הרב זבדיה כהן, שמעניק "טיפול נמרץ" למקרים סבוכים בתל אביב, גוש דן והסביבה. בדיון בנוכחות בני הזוג ובני המשפחה הוא יצר קשר טלפוני עם הסבתא רבא של חאליווה והיא אישרה בשיחה בשיתוף מתורגמן כי היא אמנם מוסלמית, אבל בייחוס שלה יש קשר יהודי לסבתא רבא ששמה שרה דואק, שהייתה ממוצא יהודי, והיא נישאה למוסלמי לפני שנים רבות. האזינו לריאיון המלא עם ראש בתי הדין הרבניים, הרב אלי בן דהן, בכאן רשת ב הרב זבדיה כהן הבהיר למשפחת האישה כי עקב ספק ביהדותו של האיש לא ניתן לבטל את הקידושין ללא גט. לצד זאת, בית הדין הוציא צו עיכוב יציאה מהארץ נגד חאליווה, ולאחר מאמצים רבים הוסכם על ביצוע גט מספק כדי לשחרר את האישה מכבלי נישואין אלו. האישה שהתה בארצות הברית אצל משפחתה ובית הדין ביצע סדור גט שליחות עבורה, ובוטל צו עיכוב יציאה מהארץ נגד גרושה. הרב אלי בן דהן, מנהל בתי הדין הרבניים, עקב מקרוב אחרי הסיפור. בריאיון עם דקלה אהרן-שפרן בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב הוא סיפר כי חאליווה רוצה גם היום לחזור לאשתו ואומר שהוא אוהב אותה מאוד. "הוא טוען שהיא גם אוהבת אותו, אבל, לפחות מההתנהגות שלה ושל בני משפחתה, זה לא נראה ככה", אמר הרב בן דהן. לדבריו, הבעל המאוהב לא העניק את הגט בקלות, אבל "בסוף הוא הבין שהאישה לא תחזור אליו". בן דהן הסביר כי "הוא הבין את הטעות בהתנהלות שלו - ברגע שזהותו האמתית התבררה לאשתו הוא הבין שנוצר משבר אמון גדול מאוד בינו לבינה ושיהיה לו קשה לגשר את הפער הזה". עכשיו, אחרי שנתן לה גט, אמר ראש בתי הדין הרבניים, "הוא מאמין שאם הוא יסע לארצות הברית אולי הוא יצליח לשכנע אותה לחזור אליו".