בבית המשפט המחוזי בבאר שבע החלה הבוקר (חמישי) עדותו של מנהל המכינה אביב ברדיצ'ב, שבה תקף בפעם הראשונה את ראש המכינה יובל כאהן. "כהאן התערב בדברים בצורה אגרסיבית", אמר ברדיצ'ב בעדות.
דילמת הנאשם | האזינו לעוד יום
"משהו בו מאוד לא רואה את הסביבה הקרובה, והיינו צריכים להתיישר לפי דעתו", הוסיף. בעבר האשים כהאן את ברדיצ'ב ונאשמים אחרים באסון. מנהל המכינה ציין כי תפס מכאהן דמות להערצה, חכם ובעל אומץ להוביל אידאולוגיה וערכים. "ליובל יש זכויות רבות. כלפיי וכלפי אחרים, אך נסדק לי משהו בסיפור של אמירת אמת ואמירת דברים באומץ".
עוד אמר ברדיצ'ב בעדות: "קשה להתנגד ליובל כשהוא החלטי וסגור על משהו. קשה לשנות את דעתו. דווקא בגלל שזה לא נעשה בבוטות זה לא מעורר התנגדות, זה נעשה משכנוע שנובע ממקצועיות ומניסיון. זה לא מעורר דחייה".
יובל כאהן העיד בספטמבר. בעדות הוא התנצל לראשונה ואמר: "אני מתבייש, מצטער, מתחרט ומבקש סליחה". השופט בדיון הטיח בכאהן מספר פעמים: "לא נראה לך הגיוני לא לצאת לאזור כשיש שיטפונות?". כאהן השיב לכך: "נראה לא הגיוני אם לא נצא לאזור שלם במדינת ישראל כל החורף. לא נטייל במדינה?". עדותו נמשכה שני דיונים.