חברת תנובה רשמה ירידה במכירות מוצרי המדף והמעדניה הלא מפוקחים שלה בהשוואת מחירים בין תחילת השבוע בו התחיל המשבר, באמצע חודש נובמבר, ובין השבוע שקדם לו. כך עלה מנתונים של חברת סטורנקסט שפורסמו הערב (שני) בחדשות הערב בכאן 11. מהנתונים עלה כי נרשמה ירידה של 3.2 מיליון שקלים - שוות ערך ל-7%. גם במוצרים המפוקחים נרשמה ירידה של 1.5 מיליון שקלים, שהם 3% מאותו מחזור.
פרסום ראשון | צניחה במכירות תנובה: כמה הפסידה החברה בעקבות המאבק נגדה?@DanaYarkechy #חדשותהערב pic.twitter.com/jlRWRIUV2H
— כאן חדשות (@kann_news) December 5, 2022
עם זאת, הירידה לא נראית רק בתנובה, אלא משפיעה על כל קטגוריית החלב. ירידה של 3% נרשמה בכל הקטגוריה- מה שמהווה הפסד של 5.3 מיליון שקלים. בשופרסל הודיעו לפני כשבועיים כי יש צפי למחסור במוצרי תנובה, בשל ההתנגדות שלהם להעלאת המחירים, והסירוב של החברה לשלוח אספקה. חברות אחרות, שהסכימו למכור את המוצרים, רשמו עליות מחירים.
שופרסל חווה לאחרונה בעיות גם מול מחלבות רמת הגולן שנמצאת בקשיים כלכליים. המחלבה היא יצרנית החלב למותג הפרטי של שופרסל.