חבר הכנסת והשר המיועד לביטחון לאומי איתמר בן גביר, התייחס הבוקר (רביעי) להקלטות מפכ"ל המשטרה שנחשפו בכאן חדשות. בריאיון לאילאיל שחר, בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב, אמר בן גביר כי בטיפול במהומות "לא מגיע צל"ש לאף אחד" והדגיש כי שבתאי עתיר ניסיון וכי לא יפטר אותו.
בהקלטות נשמע אומר המפכ"ל שבתאי בהערכת מצב, ימים ספורים לפני תחילת אירועי שומר החומות, כשהוא מתייחס לאפשרות של הסלמה – "בואו לא נתרגש, יומיים-שלושה זה יעבור להם".
חשיפת כאן חדשות - ההקלטות המפכ"ל לפני שומר חומות | יו"ר עוצמה יהודית בן גביר ל-@ilils1: "אני מוטרד מדבר אחד - למה מישהו מקליט בדיון סגור?" • על תפקוד המפכ"ל: "על שומר חומות לא מגיע לאף אחד צל"ש, אבל שבתאי הוא מפכ"ל עתיר ניסיון - אני לא אפטר אף אחד, אלא אתן גב"#הבוקרהזה pic.twitter.com/LjgEJMpckm
— כאן | רשת ב (@ReshetBet) November 30, 2022
בריאיון אמר בן גביר כי הוא מאד מוטרד מעצם ההקלטה של שיחה סגורה ופרסומה. בנוסף אמר חבר הכנסת: "לכולם ברור שעל שומר החומות לא מגיע צל"ש לאף אחד, אבל מצד שני קובי שבתאי הוא מפכ"ל עתיר ניסיון שעבד רבות בשטח. אמרתי ואני אומר עוד פעם - אני לא הולך לפטר אף אחד".
הראיון המלא בתוכנית הבוקר הזה ברשת ב
ההתייחסות מגיעה בשל ההתייחסויות השליליות של המפכ"ל כלפי יו"ר עוצמה יהודית בעבר, כשאמר עליו שהוא עלול להצית אינתיפאדה. לכך התייחס בן גביר ואמר: "אני פתחתי דף חדש. העניין האישי הכי פחות מעניין אותי".