התפתחות בחקירת רצח יורי וולקוב: המשטרה עצרה שלושה חשודים במעורבות במעשה, כך פורסם היום (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11. על פי הפרסום, מלבד החשוד בביצוע הרצח, נעצרו גם גבר ואישה שחשודים שניסו להבריח בעת המעצר את האופנוע שבו נסע החשוד המרכזי. הם חשודים בסיוע בהעלמת ראיות, אך לא ברצח או בסיוע לרצח.
רצח במעבר החצייה | 24 שעות אחרי שדקר למוות את יורי וולקוב בחולון - החשוד נעצר על ידי המשטרה. במהלך המעצר - שניים מהבלשים הותקפו על ידי כלבו של החשוד, ונאלצו לירות לעברו#חדשותהערב @SivanSisay pic.twitter.com/dIW3ARmJxt
— כאן חדשות (@kann_news) November 24, 2022
מחר יובאו החשודים לבית משפט לדיון על הארכת מעצרם. הקושי המרכזי בחקירה הוא להוכיח שהחשוד ברצח הוא שרכב על האופנוע. החשוד, תושב חולון בן 22, עבריין מוכר, אותר הערב בביתו ונלקח לחקירה. בדיקה העלתה שהוא רכב על הקטנוע בלי לוחית רישוי.
תיעוד: הירי בזמן מעצר החשוד ברצח יורי וולקוב בחולון | ידיעה המלאה >>> https://t.co/EfefUVHgn7@SivanSisay pic.twitter.com/lLVnePnXfy
— כאן חדשות (@kann_news) November 24, 2022
בלשים שהגיעו לעצור את החשוד בביתו הותקפו בידי כלב שנשך שניים מהם ופצע אותם באורח קל ובינוני. הבלשים ירו לעבר הכלב ופצעו אותו. כתוצאה מהירי נשרטה ברגלה בחורה ששהתה במקום עם החשוד. שני הבלשים פונו לטיפול רפואי בבית החולים.
באופן חריג, החקירה הועברה ליחידה המרכזית תל אביב במשטרה. לנה, אלמנתו של וולקוב שנדקר למוות מול עיניה, שיחזרה הבוקר את האירוע: "אמרנו לרוכב שהוא עבר באדום, ראיתי שמשהו לא בסדר איתו ורציתי לצלם ולשלוח למשטרה".
לנה וולקוב, אלמנתו של יורי שנרצח אמש בכביש על ידי רוכב קטנוע בחולון: "אמרנו לו שאסור לחצות באדום. ראיתי שמשהו לא בסדר איתו ורציתי לצלם ולשלוח למשטרה"@SivanSisay @diklaaharon pic.twitter.com/5fWBn0y9Yk
— כאן חדשות (@kann_news) November 24, 2022
החשוד דקר אמש את וולקוב, איש צוות רפואי באיכילוב בן 52, בגלל ויכוח בכביש. הוא התמוטט ופונה לבית החולים וולפסון בעיר, תוך כדי פעולות החייאה - שם נקבע מותו. וולקוב הניח אחריו אישה, שלושה ילדים ונכדה.
בתו, דריה, אמרה הבוקר לכאן חדשות: "אבא שלי היה גיבור. היה נהג אופנוע שככל הנראה ניסה לדרוס אותם במעבר החצייה הראשון. אימא שלי התחילה לצלם אותו ורצתה להעביר את המידע למשטרה. הוא כנראה ראה את זה, התעצבן, חזר אחורה ואמר לה תמחקי את התמונות. היא הסכימה למחוק, אמרה 'הכול בסדר רק תמשיך'".
דריה וולקוב, בתו של יורי שנרצח בחולון: אבא שלי היה גיבור, הוא פשוט הציל את אמא שלי. הבן אדם הזה הוציא סכין ודקר אותו בלב@SivanSisay pic.twitter.com/odl9FWi0Sw
— כאן חדשות (@kann_news) November 24, 2022
אלא שאז, לדבריה, "הוא המשיך להתקדם לכיוון ונצמד אליה. אבא שלי ראה הכול, ישר התקרב במהירות ואמר לו 'תתקדם גבר, הכול בסדר'. כנראה שלבן אדם הזה זה לא בא טוב בעין, הוא צעק על אמא שלי בחצי ערבית-חצי עברית. הוא הוציא סכין נשלפת ודקר את אבא שלי בלב".
עוד סיפרה הבת: "אבא שלי היה בן אדם מאוד חזק, שרד שלוש פעמים קורונה. עבד בטיפול נמרץ ועזר לאנשים אחרים. היה איש צבא שש שנים. אני קוראת למשטרה למצוא את הדוקר ולהכניס אותו לכמה שיותר שנים לכלא, שיסבול כל החיים״. משפחתו של וולקוב תרמה את קרניות-עיניו להשתלה.