בבית המשפט המחוזי בנצרת הוגש היום (שני) כתב אישום נגד ליעד אדרי בן 21 מקריית שמונה, המעורב המרכזי בדקירתו למוות של הצעיר יואל להנגל, לפני כחודשיים.
מתוך כתב האישום עלה כי המנוח שהה יחד עם חברתו ברחבה הסמוכה לבית ההסתדרות בעיר, כאשר למקום הגיעו מספר קטינים והטרידו אותו ואת וחברתו. בעקבות כך, התפתחה במקום קטטה ונגרמו לו חבלות בפניו ושבר בשן. לזירה הגיעו שוטרים כדי לטפל באירוע התקיפה. הנאשם הגיע למקום עם עוד שניים, התעניין בנעשה ועזב את המקום.
תיעוד נוסף מהקטטה שהובילה לרצח של יואל להנגהל
לאחר עזיבת השוטרים, הנאשם שב למקום עם אדם נוסף וחבורת נערים שהתכנסה במקום, כשהוא מצויד בסכין שהסתיר בשרוול. הוא ניגש אל להנגהל וחבריו, נופף בידו השמאלית בצורה מתלהמת וצעק לעברם: "אף אחד לא מרביץ לילד קטן". בין השניים התפתח עימות מילולי, שבסופו דקר הנאשם את להנגהל בבטנו ועזב את המקום.
כעבור זמן קצר, שב הנאשם לרחבת ההסתדרות, שעט אל עבר להנגהל, בעט בו בחוזקה והפיל אותו לרצפה. להנגהל הובהל לבית חולים "זיו" בצפת, שם בוצעו בו פעולות החייאה אך ללא הצלחה ונקבע מותו. באותו לילה הסתיר הנאשם בסיוע של אחרים את הסכין, והעלים את המכנסיים והקפוצ'ון אותם לבש. בנוסף, הורה לאדם הנוסף שהיה עמו בזירה למסור גרסה שקרית בחקירה.
ליעד אדרי, הנאשם ברצח יואל להנגהל ז"ל
סנגורו של הנאשם עורך הדין ציון שמעון אמר לאחר הגשת כתב האישום: "אין לי ספק שיהיה כאן זיכוי, יש קטין שנחקר והודה ברצח. המחדלים בתיק זדורוב הם 'פינאטס' בהשוואה למה שקרה כאן". למרות הכחשת המעורבות של החשודים, בכתב האישום מופיעות התכתבויות הקושרות אותם, לכאורה, לאירוע. בהתכתבות נראה שכמה מהמעורבים ניסו למחוק עדויות מהאירוע בקבוצת הווטסאפ שלהם.
עו"ד ציון שמעון, סנגורו של ליעד אדרי הנאשם ברצח יואל להנהגל, הגיב לאישומים נגד מרשו: "המחדלים בתיק זדורוב הם 'פינאטס' בהשוואה למה שקרה כאן. אין לי ספק שיהיה כאן זיכוי, יש קטין שנחקר והודה ברצח". @CBeyar עם הפרטים המלאים מכתב האישום >>> https://t.co/f6vt5I7HQg pic.twitter.com/bobyGPou29
— כאן חדשות (@kann_news) November 21, 2022

בסוף החודש שעבר פורסם בכאן 11 כי שוטר סיור מתחנת קריית שמונה נחקר במח"ש בחשד לשיבוש הליכי חקירה והפרת אמונים בפרשת הרצח. על פי החשד, השוטר שיבש פרטים הקשורים לחשוד המרכזי במעשה, ככל הנראה בשל כך שבתו הייתה בעבר בת הזוג של החשוד. בתום חקירתו במח"ש נשלח השוטר למעצר בית והורחק מכל תחנות המשטרה.
רצח יואל להנגהל: שוטר מתחנת קריית שמונה נחקר במח"ש בחשד לשיבוש החקירה, נשלח למעצר בית והורחק מכל תחנות המשטרה#חדשותהשבת@moyshis pic.twitter.com/mHJtXmIKkn
— כאן חדשות (@kann_news) October 29, 2022
מפקד מחוז הצפון במשטרה המליץ למפכ"ל יעקב שבתאי להדיח את מפקד תחנת קריית שמונה, סנ"צ ניר ששון, בעקבות התנהלות שוטרי התחנה לפני רצח יואל להנגהל. זמן קצר לפני דקירתו למוות, שוטרים הוזעקו לטיפול בקטטה בין הצעירים ודיברו עם יואל. למרות המתח בין חבורות הצעירים, השוטרים עזבו את המקום.
למה רצחו את יואל? | האזינו לעוד יום