גזר הדין המקל לפורץ שתקף מינית בת 10: בעקבות הביקורת הציבורית, בצעד חריג, בדוברות הרשות השופטת פרסמו הערב (רביעי) התייחסות לגזר הדין של 5 שנים בלבד לצעיר הבדואי שהורשע במסגרת טיעון, בביצוע עבירות מין בילדה שפרץ לביתה.
גזר הדין על אונס הילדה: בית המשפט פרסם באופן חריג הבהרה, אבל האם זה באמת מסביר את העונש המקל? @almog_tamar עם הפרטים#חדשותהערב pic.twitter.com/RbvQ3t5eK8
— כאן חדשות (@kann_news) November 9, 2022
בין היתר נכתב בהודעה כי חלק מהפרסומים "מוטים ומשובשים" וכי תיקון כתב האישום המקל נעשה על דעת משפחת הקטינה, וביהמ"ש איזן בין חומרת העבירות לשיקולי השיקום. אלא שגם אם לא מדובר בעבירת אינוס, כפי שבחרו לציין בהודעת הרשות השופטת, העונש המקסימלי לעבירה שבה הודה והורשע הפורץ במסגרת ההסדר, הוא 20 שנים. העונש על שתי עבירות נוספות בהן הורשע הוא 10 שנים ו-7 שנים.
אומנם בתי המשפט לא מטילים עונש מקסימלי, ובהגדרה הענישה של קטינים מקלה יותר, וכן נקבע שהוא עובר תהליך שיקומי והודה, אך עדיין - הענישה מקלה.
ישנם שני תקדימים בנסיבות דומות, שבאחד מהם הושת עונש של 10 שנים. הפרקליטות הציגה תקדימים אלה ודרשה עשר שנות מאסר, אך השופטים טענו שהם דורשים עונש חמור מדי. בנסיבות הקיימות, סיכוי גבוה כי הפרקליטות תערער.