פרסום ראשון: יממה לאחר המינוי של השופט בדימוס אליקים רובינשטיין, הליך אישור בחירת הרמטכ"ל הבא, אלוף הרצי הלוי, מתחיל להתקדם. הוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים, הבוחנת את מינוי הרמטכ"ל התכנסה היום (חמישי) לישיבתה הראשונה.
לאחר שהממשלה מינתה אתמול את המשנה לנשיאת העליון לשעבר, פרופ' אליקים רובינשטיין, לעמוד בראש הוועדה לצורך בחינת מינוי הרמטכ"ל בלבד, הוועדה כונסה במטרה להתניע את תהליך העבודה.
היום גם צפויה הוועדה לפרסם הודעה לציבור כמקובל, כי מי שרוצה לפנות או לטעון על מינויו של אלוף הרצי הלוי לתפקיד - יכול לפנות אל הוועדה במהלך שבעת הימים הקרובים.
כאמור, הממשלה אתמול במשאל טלפוני את מינויו של רובינשטיין ליו"ר הוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים. אחרי ההודעה על מינוי רובינשטיין, שר הביטחון בני גנץ העביר לוועדה בקשה לאישור מועמדותו של סגן הרמטכ"ל, אלוף הרצי הלוי, לרמטכ"ל ה-23 של צה"ל.
בשבוע שעבר בג"ץ ביטל את מינויו של השופט בדימוס מני מזוז ליו"ר הוועדה בשל הבחירות. בהכרעת הדין כתבו שופטי בג"ץ: "הממשלה לא עמדה בנטל המוטל עליה להראות כי איוש המשרה באופן זמני אינו פתרון סביר והולם".