מבחן המציאות: הנתונים שמאחורי הרציחות בחברה הערבית

הנתונים שמאחורי הרציחות בחברה הערבית
רה"מ החליפי בנט אמר בחודש יוני ששיעור הפשיעה בחברה הערבית ירד ב-40% בזכות הממשלה. אבל כל האמירות האלה מתרסקות על קרקע המציאות: 68 אזרחים ערבים נרצחו מתחילת השנה, רק תשעה מקרים פוענחו בידי המשטרה
מחבר סולימאן מסוודה מחבר סולימאן מסוודה
Getting your Trinity Audio player ready...
אום אל פחם, זירת הרצח של העיתונאי נידאל אגבארייה
צילום: משטרה

מאז הקמת הממשלה הנוכחית אנחנו שומעים הרבה פעמים משרים, חברי כנסת ואנשי משטרה שהמדינה הצליחה לבלום את הפשיעה בחברה הערבית. ראש הממשלה החליפי בנט אמר בחודש יוני ששיעור הפשיעה בחברה הערבית ירד ב-40% בזכות הממשלה. גם השר לבטחון הפנים בר-לב אמר במאי שהמשטרה הצליחה לבלום את התגברות הפשיעה בחברה הערבית.


אבל, כל האמירות האלה מתרסקות על קרקע המציאות. מתחילת השנה נרצחו 68 אזרחים ערבים. לפי הנתונים של יוזמות אברהם, בחודש יוני נרצחו 14 אזרחים ערבים, ביולי עלה המספר ל-19 – יותר מרצח אחד בכל יומיים. פחות משבוע מתחילת חודש ספטמבר, נרצחו שלושה אזרחים ערבים, והנפגעים הם לא רק אנשים שקשורים לעבריינים.


לדוגמה, שבעה נרצחים הם בני פחות מ-17, תשעה מעל גיל 50. תשע מהנרצחים הן נשים.  ואחרי כל זה, רק תשעה מקרי רצח בחברה הערבית מתחילת השנה פוענחו בידי המשטרה.

לא הכול שחור. במסגרת תוכנית "מסלול בטוח" של הממשלה והמשטרה התחילו הרשויות לאט לאט לטפל בשורש הבעיה. אבל זה לא משהו שנפתר - לא בחודשים ולא במספר מועט של שנים. במשך עשרות שנים הזניחה המדינה את החברה הערבית, ולווקאום שנוצר נכנסו ארגוני פשיעה שהשתלטו על חיי היום יום של החברה הערבית. 

אז כשבכל שנה נרצחים בממוצע כ-100 אזרחים ערבים, כדאי לחכות עם החגיגות – ולהמתין לתוצאות. 

הפופולריים