חוזרים לכיתות: מה יתחדש בשנת הלימודים הקרובה

חוזרים לכיתות: מה יתחדש בשנת הלימודים הקרובה
רפורמות בגיל הרך ובבגרויות, מעבר ל-5 ימי לימוד בשבוע ומורה עם פחות סמכות: זה מה שמחכה לתלמידים השנה | סדרת כתבות
מחבר איתי שיקמן מחבר איתי שיקמן
Getting your Trinity Audio player ready...
סדרת חינוך שיקמן
צילום: סדרת חינוך שיקמן

פרק 1: הסמכות אצל המורה?

זה כבר ממש לא חדש למרבה הצער שמעמדו של המורה, זה שעומד בכיתה מול התלמידים ואמור להיות האוטוריטה החינוכית-פדגוגית, נמצא בירידה. זלזול מצד התלמידים, התערבות ההורים שלא הייתה קיימת בעבר, לפחות לא כמו בהיקפים כיום, והיעדר הגיבוי מצד המערכת - כל אלו הם רק חלק מהסיבות להיחלשות הדמות שבעבר הייתה בין המהותיות בעיצוב עתיד פני החברה. בפרק הראשון של סדרת הכתבות שלנו לקראת החזרה ללימודים, אנחנו מנסים לפצח מה מקומו של המורה בעשור השלישי של המאה ה-21.

האזינו לפרק הראשון בסדרה

פרק 2: הבעיה הגדולה מכל בחינוך לגיל הרך

הפרק השני עוסק בחינוך הגיל הרך שעבר ברמת הפיקוח וההכשרה למקום המתבקש שבו הוא צריך להיות - משרד החינוך. אבל עכשיו, המשרד יצטרך לפתור את הבעיה הקשה מכל: המטפלות שנוטשות את המקצוע, והעובדה שעוד ועוד מעונות - מסובסדים ופרטיים - סוגרים את הדלתות, ולא יפתחו את שנת הלימודים.

האזינו לפרק השני בסדרה

פרק 3: עושים רוח: הרפורמה בבגרויות

הפרק השלישי עוסק בשיטות ההוראה לא ברור לעוד כמה זמן תישאר יפעת שאשא ביטון שרת החינוך, אבל רפורמת הבגרויות במקצועות ההומניים היא ללא ספק גולת הכותרת של כהונתה.

האזינו לפרק בשלישי בסדרה

פרק 4: שישי חופשי

מהלך ארצי נוסף ששרת החינוך מקדמת הוא כזה שהחל עוד טרם כניסתה לתפקיד. שנת הלימודים התשפ"ג תיפתח כשקרוב ל-60% מבתי הספר העל-יסודיים ילמדו רק חמישה ימים בשבוע. יותר ממאה בתי ספר עברו למסלול המקוצר בשנתיים האחרונות, ובסך הכול כ-900 מוסדות על-יסודיים מתוך כ-1,500. היעד של משרד החינוך בעוד שנה הוא להעביר את כל בתי הספר כמעט למתכונת לימודים שלא תכלול את יום שישי. אבל לא כולם מרוצים.

האזינו לפרק הרביעי בסדרה

הפופולריים