אחרי 4 שנים: מרוקו הסגירה לישראל את העבריין גולן אביטן שנמלט מהארץ

אחרי 4 שנים: מרוקו הסגירה את גולן אביטן
בן ה-55 מאשדוד, שסיפק את השלטים למטעני החבלה ששומשו בניסיון החיסול של העבריין זאב רוזנשטיין ב-2003, הואשם ב-3 מקרי רצח במסגרת תיק 512 • גורם בכיר במשטרה לכאן חדשות: "זו רק ההתחלה, בקרוב תהיה רכבת אווירית של עבריינים ישראלים ששוהים במרוקו"
מחבר אורלי אלקלעי מחבר אורלי אלקלעי
Getting your Trinity Audio player ready...
גולן אביטן
צילום: צילום: הרשתות החברתיות

על רקע ההסכמים בין ישראל למרוקו, העבריין גולן אביטן, שנמלט מהארץ לפני ארבע שנים, הוסגר לישראל ונעצר הבוקר (רביעי) עם נחיתתו בנתב"ג. אביטן, בן 55 תושב אשדוד, שסיפק את השלטים למטעני החבלה ששומשו בניסיון החיסול של העבריין זאב רוזנשטיין ב-2003, הואשם בשלושה מקרי רצח. אביטן גורש ממרוקו אחרי שריצה שם עונש מאסר בן שלוש שנים בגין אחזקת דרכון מזויף. גורם בכיר במשטרה מסר לכאן חדשות כי "זו רק ההתחלה - בקרוב תהיה רכבת אווירית של עבריינים ישראלים ששוהים במרוקו".

מאחורי הקלעים של פרשה 512 | האזינו להסכת "עוד יום"

אביטן נעצר בשנת 2015 במסגרת פרשה 512, ושוחרר למעצר בית באיזוק אלקטרוני וערבויות כספיות של מיליוני שקלים אחרי שעורכי דינו הגיעו להסדר טיעון לפיו ירצה מאסר של לכל היותר שמונה שנים. אביטן קיבל אישור לצאת ממאסר הבית לצורך ביקור אצל רופא שיניים, אז המיס את האזיק האלקטרוני שעל רגלו וברח מהארץ ביאכטה מהמרינה באשקלון לקפריסין ומשם הגיע למרוקו בסיוע חברים.

לפני כשלוש שנים, בעקבות מידע שהגיע לידי שלטונות מרוקו, הוא נעצר ונידון לשלוש שנות מאסר בגין אחזקת דרכון מזויף.יחד עימו נעצרו עשרות אנשים החשודים בתעשיית זיוף דרכונים. גם אשתו, שטסה לבקרו לפני כמה חודשים, נעצרה וריצתה עונש מאסר, לאחר שהתברר שהדרכון המרוקני שהיה ברשותה מזויף.

לפני שלושה שבועות קידם מפכ"ל המשטרה יעקב שבתאי שיתוף פעולה עם מרוקו נגד עבריינים ישראלים. הסגרתו של אביטן היא חלק משיתוף הפעולה המדובר.

שר הביטחון בני גנץ חתם על הסכם לשיתוף פעולה ביטחוני עם מרוקו במהלך ביקורו במדינה בנובמבר. ההסכם מסדיר את שיתוף הפעולה המודיעיני בין המדינות ומאפשר מיזמים משותפים של התעשיות הביטחוניות, רכש ואימונים משותפים.

הפופולריים