בית המשפט העליון דן הבוקר (שלישי) בבקשת המדינה מאתמול לקבל רשות לערער על החלטת בית המשפט המחוזי שדחה את ערעורה על החלטת ועדת השחרורים לשחרר את ניצב בדימוס ניסו שחם. שחם הורשע בין היתר בעבירות מין. בסיום הדיון השופטת הודיעה כי החלטה תישלח לצדדים. לעת עתה, עוכב ביצוע החלטת השחרור עד השעה 16:00.
ניצב בדימוס ניסו שחם הגיע לבית המשפט העליון, שדן הבוקר בבקשת המדינה לקבל רשות לערער על שחרורו המוקדם@amotzsh pic.twitter.com/npV1LMfDYg
— כאן חדשות (@kann_news) August 23, 2022
השופטת ציינה בדבריה כי בקשת רשות הערעור היא חריגה. היא אמרה כי אין מחלוקת על חומרתה עבירת הפרת האמונים. לדבריה, במקרה של שחם המסוכנות לא קיימת. היא ביקשה למקד את הדיון בעניין החרטה והשיקום, שלדבריה אלו הנושאים ששנויים במחלוקת. נציגת המדינה הסכימה כי המדינה ממעטת להגיש בקשות רשות כאלו וציינה כי היא הוגשה במקרה הזה בשל החשיבות הציבורית.
לדברי נציגת המדינה, ההחלטה לשחרר את שחם בשחרור מוקדם נגועה ב"חוסר סבירות קיצוני". על פי הגורמים המקצועיים, היא אמרה, שחם לא מבין את משמעות ההרשעה ולא מבין שחצה את הרף הפלילי. עוד אמרה כי הוא לא מבין את הצורך הטיפולי שלו, מה שהוביל את למסקנה כי הוא לא מתאים לטיפול.
המדינה טוענת בבקשתה כי "מעשיו של שחם גרמו לפגיעה ממשית וחמורה באמון הציבור במשטרת ישראל ובמערכת אכיפת החוק, בטוהר המידות בשירות הציבורי, בתדמית המשטרה ובהתנהלות המצופה מבכיריה".
בית המשפט המחוזי בנצרת דן בערר שהגישה הפרקליטות על ההחלטה לנכות שליש ממאסרו של ניצב בדימוס ניסו שחם. בערר נכתב כי שחם לא ראוי לשחרור מוקדם, לא לקח אחריות למעשיו ולא עבר תוכנית שיקום בכלא. אם הערר יידחה שחם ישוחרר מבית הסוהר חרמון עוד היום
— כאן חדשות (@kann_news) August 8, 2022
(מיכל וסרמן) pic.twitter.com/L8Gab57CcJ
לדברי הפרקליטות, "בשחרורו המוקדם בנסיבות אלו יש כדי לפגוע באינטרס הציבורי החיוני בשמירה על אמון הציבור בשלטון החוק, כמו גם במאמץ לשיקום הפגיעה שמעשיו החמורים גרמו למשטרה ולאמון הציבור במערכת אכיפת החוק. כל אלה מובילים למסקנה ברורה וחד-משמעית, לפיה האסיר שחם אינו ראוי לשחרור מוקדם מהמאסר".