תאונה קטלנית בסיני: יובל קשת, בת 24 מחיפה ומשה מתן לוזון, בן 25 מפתח תקווה נהרגו אמש (חמישי) בתאונת דרכים בסיני בדרכם חזרה לארץ, וחמישה נוספים נפצעו. אמבולנסים מצריים העבירו את גופות השניים לצוות מד"א שחבר אליהם במעבר הגבול טאבה והן הועברו לזיהוי בישראל. שתיים מהפצועות, בנות 23 ו-19, מאושפזות במצב קל עד בינוני בבית החולים סורוקה בבאר שבע. שני פצועים נוספים במצב קל שוחררו ופצועה נוספת בת 23 נשארה בבית החולים יוספטל באילת.
התאונה בסיני | סיגלית, אמה של יובל קשת: "הם עשו עבודת קודש, יכולת הנתינה והאהבה שלה הייתה אינסופית. הייתי מדברת איתה, והיא הייתה אומרת לי 'אמא יש פה מישהו שצריך אותי יותר'"
— כאן חדשות (@kann_news) July 29, 2022
(מיכל וסרמן) pic.twitter.com/E3Nv9V3d6g
גופות ההרוגים בתאונה בסיני הועברו דרך מעבר טאבה לישראל, ויעברו זיהוי@Itsik_zuarets @VeredPelman pic.twitter.com/gxnn1fFIAB
— כאן חדשות (@kann_news) July 29, 2022
קשת ולוזון היו מדריכים בפנימיית בויאר בירושלים. בני משפחתו של לוזון מסרה: "אנחנו המומים, כואבים ומחכים שיחזירו אותו אלינו כדי שנוכל להיפרד ממנו בפעם האחרונה". משפחתה של יובל הגיבה לחדשות הטרגיות: "אנחנו לא מעכלים את האסון שפקד אותנו. אנחנו לא מבינים מה קרה, זה אובדן שפשוט לא נתפס".
מתן, בן זקונים, הותיר אחריו שתי אחיות ושני הורים. הוא למד בפנימיית בויאר בשכבת "נגב" ושב לפנימייה כמדריך. אימו, מזל, סיפרה: "לבעלי הייתה הרגשה מוזרה ואז שמענו שהייתה תאונה בסיני. זה לא נתפס, אני לא מאמינה שזה הבן שלי. שהוא לא פה. אתמול הוא דיבר עם אבא שלו ואמר לו שממש כיף שם, הוא כל כך נהנה. הוא היה החיים שלי, ילד בובה עם החיוך הנצחי שלו".
בת הזוג של מתן, טוהר גבאי, היא אחת מחמשת הפצועים בתאונה, שהועברו לקבלת טיפול בישראל. אביה של טוהר, אלברט, סיפר שהשניים הכירו בפנימייה, ואמר על מתן: "איזה ילד קסם, היה אצלנו בסוף השבוע בארוחת שישי, התאהבנו בו, אישתי אמרה לי 'הלוואי ויתחתנו בסוף', הילדה הרוסה". נעמה, אחותו של מתן, סיפרה כי הוא היה "ילד אהוב, נגע בכולם. ההורים של הילדים שהוא הדריך התקשרו אליו כל הזמן".
השבעה החליטו להישאר עוד לילה אחד קרוב לטאבה והגבול עם ישראל. בדרך לשם, הם נקלעו לתאונה ברכב ההסעות. התאונה התרחשה באזור נואיבה שלצדו המזרחי של חצי האי, כ-65 קילומטרים דרומית לאילת. אחת מהפצועות שחזרה בשיחה עם כאן חדשות: "היינו בדרך ממורביה לכיוון מעבר טאבה, הנהג נסע במהירות מטורפת, עקף והתנגש ברכב ממול".
"בכינו, התחננו שיחלצו את החברים - אבל הם העדיפו לחלץ קודם את הנהג"
״הנהג שם לנו שירים בעברית ברכב, נרדמנו, ואז שמענו קול חזק של התנגשות", שיחזרה נעמה בנון, אחת הפצועות בתאונה. "בכינו, ביקשנו שיחלצו את החברים מהרכב המרוסק, אבל הם העדיפו לחלץ קודם את הנהג. לאחר מכן העבירו אותנו למרפאה בנואיבה. לא הצלחנו להשיג את משרד החוץ, וכשהגיעו האמבולנסים המצריים לפנות אותנו לישראל - הם דרשו תשלום. לא היה לנו מזומן וזוג ישראלים שהיה במקום עזר ושילם עבורנו על האמבולנס 1,200 לירות מצריות לכל אחד, כל זה כדי שנוכל להגיע פצועים לישראל".
לדברי בנון, "היחס של המצרים היה רע מאוד. בכינו, התחננו שיתנו לנו טלפונים כדי לעדכן את המשפחות שלנו, ורק אז מישהו מצוות המרפאה פתח נקודת גישה בטלפון שלו. לאחר מכן, כדי שנוכל לעבור לשטח ישראל, הם התעקשו שנחתום על מסמכי הסרת אחריות בבית המשפט המקומי, וכך הובלנו לשם כשאנחנו פצועים ושבורים נפשית". על החברים ההרוגםי אמרה: "מתן ויובל היו מדהימים, הם באמת היו מיוחדים".