הפלסטיני בן ה-17 החשוד בדריסתו למוות של השוטר רס"ר ברק משולם במחסום בצומת רעננה מרכז הלילה (ראשון) טען בחקירתו: "הגעתי לחסימה וראיתי כלי רכב באמצע הכביש - סטיתי כדי לא לפגוע בו". כך פורסם לראשונה היום בחדשות הערב בכאן 11. התיעוד והראיות שבידי המשטרה סותרים את הגרסה הזו של החשוד ברצח. עוד פורסם כי החשוד נכנס לישראל דרך פרצה בגדר ההפרדה, דרומית לרמאללה.
פרסום ראשון | גרסת החשוד ברצח השוטר: "הגעתי לחסימה וראיתי רכב באמצע הכביש, סטיתי כדי לא לפגוע בו, נעצרתי בעמוד וברחתי. בסוף הסגרתי את עצמי". תיעוד האירוע והראיות שבידי המשטרה מפריכים את הגרסה ומציגים אמת אחרת לגמרי@hadasgrinberg #חדשותהערב pic.twitter.com/Ni2uk6WvUk
— כאן חדשות (@kann_news) July 17, 2022
בית המשפט האריך את מעצרו של החשוד ברצח ביממה אחת בלבד מסיבה טכנית - הוא קטין, והוריו או בגיר מטעמו לא הגיע לדיון. מחר בית המשפט צפוי להאריך את מעצרו בכמה ימים נוספים. במשטרה בודקים אם אדם נוסף הסיע אותו לאזור המרכז, והיה מעורב גם הוא בגניבת כלי הרכב.
הרצח של רס"ר משולם הציף את סוגיית חופש הפעולה של שוטרים באירועים מורכבים כאלה. שוטרים רבים מביעים ביקורת ואומרים כי הם מרגישים שלא מגבים אותם ושהם חוששים שאם יירו לעבר כלי רכב המאיץ לעברם הם יועמדו לדין. בהלווייתו של משולם התייחס לכך השר לביטחון הפנים עמר בר לב ואמר כי ״בכל מצב של סכנת חיים ורכב שגוהר לעבר שוטר רשאי השוטר לירות ברוצח הפוטנציאלי״.
למרות מאמצי מערכת הביטחון למניעת הסתננות לישראל דרך פרצות בגדר ההפרדה - החשוד ברצח השוטר ברק משולם נכנס לישראל דרך פרצה כזו בדיוק. במשטרה בודקים אם אדם נוסף הסיע אותו לאזור המרכז, ואולי היה שותף במידה כזו או אחרת לגניבת הרכב@carmeldangor #חדשותהערב pic.twitter.com/pkW4hDoWhB
— כאן חדשות (@kann_news) July 17, 2022
משולם הובא היום למנוחות בבית העלמין הצבאי בכפר סבא, ומאות הגיעו ללוות אותו בדרכו האחרונה. משולם, בן 29 במותו, הותיר אחריו אישה ושני ילדים. אלמנתו התפרצה על השר לביטחון הפנים לאחר שסיים את דבריו, והטיחה לעברו: "תגנו על השוטרים, למה אתם לא נותנים להם אישור לירות?" אמו ספדה לו מעל קברו, כשהיא אוחזת במדי השוטר שלו: "רצחו לי את הילד, זאת לא תאונה - זה רצח בכוונת תחילה".