מהחקלאי לשף: היוזמה מהגולן שאמורה להוזיל את הארוחה הבאה שלנו

היוזמה שתוזיל את ארוחת השף הבאה שלנו?
המחירים עולים, וגם במסעדות נאלצים להתמודד עם התייקרות חומרי הגלם. יוזמה חדשה בגולן מחברת בין חקלאים לשפים מובילים במרכז, מדלגת על עלויות התיווך של רשתות השיווק - ומספקת להם את הפירות והירקות היישר למסעדות. בעקבות התוצרת מהצפון, כל הדרך עד למטבח בלב הסצנה הקולינרית
מחבר רובי המרשלג מחבר רובי המרשלג
Getting your Trinity Audio player ready...
רובי המרשלג/ המסעדות
צילום: רובי המרשלג/ המסעדות

בניסיון לצמצם את הפסדי החקלאים ואת פערי התיווך של רשתות השיווק הגדולות, יצאה לדרך יוזמה חדשה בגולן שמחברת בין חקלאים לשפים מובילים במרכז הארץ. יצאנו להתחקות אחר התוצרת מהצפון ועד למטבח בלב הסצינה הקולינארית.

צפו בכתבה של רובי המרשלג

רן רונן הוא הראשון בארץ ומהבודדים בעולם, שהצליחו לגדל ווסאבי מחוץ ליפן. הווסאבי הוא חלק ממגמה הולכת ומתרחבת של חקלאים מהדור החדש בגולן שמנסה למצוא שיטות גידול חדישות על מינימום שטח. הרבה מאיתנו כבר אוכלים את החסה ההידרופונית שגדלה על מים בלבד שמוזרמים בצינורות.

כעת נותר לפצח את האתגר השני: לפרוץ לשווקים חדשים ולהמנע מפערי התיווך שמשאירים את החקלאים עם רווח נמוך מאוד. יוזמה חדשה מחברת בין המגדלים בגולן לבין מסעדות בתל אביב.

בימים שבהם אנו מרבים לעסק ברפורמה בחקלאות, בפערי התיווך ובנטישת חקלאים את המקצוע, נעים לראות שבעבור לא מעט צעירים, עבודת אדמה היא קריירה, דרך חיים ובעיקר, משהו להתגאות בו.

הפופולריים